Lederne

Brudd i tariffoppgjøret mellom Lederne og Norsk olje og gass - OPPDATERT INFO

Del

- Sett i lys av oljenedturen og de marginale oppgjørene de siste årene hvor arbeidstakersiden har vist moderasjon og ansvarlighet rundt omstillinger med effektiviseringsprosesser, hadde vi forventninger til et godt oppgjør i år.

Det sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar til at Ledernes forhandlingsutvalg etter to dager med forhandlinger måtte gå til brudd natt til torsdag 9. mai kl. 03.30.

Forbundsleder Audun Ingvartsen.

– Det siste tilbudet fra Norsk olje og gass nådde ikke opp til frontfagsoppgjøret for våre medlemmer. Det er svært skuffende, særlig når vi samtidig registrerer at ledelsen i de fleste selskapene bevilger seg store lønnsøkninger. Derfor ble vi nødt til å bryte etter to krevende forhandlingsdager, sier Ingvartsen.

De neste 14 dagene har Norsk olje og gass mulighet til å foreslå en bedre løsning. Om så ikke skjer vil oppgjøret gå til mekling hos Riksmekleren. I år som i fjor er det kun Lederne som har streikerett, og er derfor eneste organisasjon som har mulighet å bruke Riksmekleren. I forkant av mekling vil det meldes inn hvilke innretninger som blir berørt av eventuell plassoppsigelse / nedstenging.

– Lønnsoppgjør er alltid krevende, men årets oppgjør var preget av lite samarbeidsvilje. Norsk olje og gass åpnet forhandlingene med å si at de la lønnsomheten i entreprenørselskapene til grunn for lønnsrammen. Vi legger til grunn lønnsomheten i operatørselskapene der vi har våre medlemmer på sokkeloverenskomsten, understreker Ingvartsen.

Forhandlingene på sokkelavtalen startet på ettermiddagen tirsdag 7. mai. I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Lederne har i underkant av 1000 medlemmer som er omfattet av sokkelavtalene.

Relevant informasjon vil komme fortløpende.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom