Parat

Brudd i forhandlingene øker faren for konflikt

Del

Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune, sier Norsk Industri må ta ansvaret for bruddet i forhandlingene i årets tariffoppgjør og frykter en konflikt som følge av manglende vilje til dialog.

Aune sier Parat gikk inn i forhandlingene med realisme og tro på en fornuftig løsning.

– Koronakrisen tar vi på største alvor, men pandemien kan ikke føre til at partene i arbeidslivet ikke kan gjøre fornuftige endringer i gjeldende tariffavtaler. Flere av våre krav har ingen økonomiske konsekvenser for arbeidsgiver, men her møter vi en motpart uten vilje eller evne til å diskutere fornuftige krav, sier Parats forhandlingsleder.

Han sier det nå er opp til Riksmekleren å hjelpe partene til å finne løsninger i fellesskap.

– Vi får en ny mulighet til å diskutere lønn, variable tillegg for jobbing offshore og større forutsigbarhet knyttet til arbeidstid når vi møtes til mekling. Vårt krav om at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger må også med. Endelig frist for enighet er 20. august klokken 24.00. Innen den tid må Norsk Industri vise en annen forhandlingsvilje enn hva vi har sett frem til nå, sier Aune.

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom