Lederne

Brudd for sokkelansatte

Del

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass ga for tredje år på rad et tilbud på sokkeloppgjøret som ikke ville opprettholdt kjøpekraften. – Vi kan ikke akseptere at våre medlemmer nok en gang mister kjøpekraft, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i arbeidstakerorganisasjonen Lederne i en kommentar.

Forhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass på sokkeloverenskomsten startet mandag 22. mai. Det ble brudd på kvelden 23. mai. Ledernes krav var 3,5 prosent på generelt tillegg og 4 kroner på skifttillegg med konferansetid.

– Vi er helt uenige i at Norsk olje og gass bruker lønnsmatrisen for forpleining og boring som beregningsunderlag for det generelle tillegget på dette oppgjøret. Våre medlemmer går på operatøravtalen. Den skal ligge til grunn for lønnsberegningen, understreker Ingvartsen.

– Vi kan ikke akseptere en lønnsnedgang for våre medlemmer nå når pilene snur etter at vi gjennom flere år har bidratt til sterk moderasjon og samarbeid i krisetider.

Forundret over Industri Energi
LO-forbundet Industri Energi signerte protokollen mens forhandlingene fortsatt pågikk. Det skapte forundring.

– Jeg registrerer at Industri Energi ikke ønsket å samarbeide, og at deres nye forbundsleder ga klar tilbakemelding om at skifttillegget for helkontinuerlig skiftarbeidere ikke er viktig for de å prioritere. Begge deler er skuffende, sier Ingvartsen.

Kun Lederne har streikerett
Årets oppgjør er et mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønn. Dette til forskjell fra hovedoppgjørene hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene.

Lederne vil raskt starte prosessen med å kontakte Riksmekleren, samt melde plassoppsigelse. Det er kun Lederne som har streikerett og mulighet til å gå til mekling, siden de andre forbundene sa fra seg streikeretten i forkant av oppgjøret.

Forhandlingsutvalget vil samles onsdag 24. mai, og kommer med ytterligere informasjon etter det møtet.

Nøkkelord

Kontakter

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom