IMDi

Bosetting skjer gjennom hele året, Av Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi

Del

I løpet av den siste uken har det vært flere oppslag om kommuner som har fått færre flyktninger så langt i år, enn de er anmodet om å bosette. Det er gledelig å se at kommunene er frempå og at det er stor vilje til å bosette flyktninger.

Fortløpende bosetting

Antallet flyktninger kommunene er bedt om å bosette gjelder for hele 2022. Det er her muligens misforståelsen ligger. Vi baserer oss på prognosen fra beregningsutvalget som tilsier at det vil bli behov for å bosette 35 000 flyktninger. Mange av disse har ennå ikke kommet til landet.

Det kommer daglig nye flyktninger til Norge. Ankomster fra Ukraina har økt de siste tre ukene fra rundt 600 til rundt 850 i forrige uke. De bosettes fortløpende.

Historisk bosetting

Det er stor vilje til bosetting hos norske kommuner. Vi har bosatt flere de siste fire månedene enn vi har gjort de fire siste årene. Det er historisk kort tid å vente på mottak. Hittil i år er det bosatt 16696 personer, hvorav 14234 personer fra Ukraina. I tillegg er det gjort avtale med kommuner om bosetting av ytterligere 6192 flyktninger. Dette er mennesker på vei til å bli bosatt i en kommune.

Daglig oppdatering av bosettingstall:Bosetting | IMDi

Nøkkelord

Kontakter

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

Ny utgave av IMDi-rapport om status og utviklingstrekk på integreringsfeltet i Norge30.8.2022 20:39:16 CEST | Pressemelding

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) sammenstiller hvert år ny og tilgjengelig kunnskap for å gi et overordnet bilde av hvordan det går med integreringen i Norge. Utgangspunktet for IMDis måling er å se på forskjeller og likheter mellom innvandrerbefolkningen og befolkningen ellers. Rapportserien skal være en kilde til kunnskap for både beslutningstakere, fagfolk og allmennheten.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom