UiO - Senter for utvikling og miljø

Bør vi bekymre oss for fake news?

Del

Spredningen av fake news påvirket både det amerikanske valget og Brexit. Men er fake news egentlig noe nytt? Og hvor bekymra trenger vi egentlig å være? Den anerkjente professoren Steve Fuller kommer til Oslo for å gi sin analyse.

I 2016 ble «post-truth» utpekt til årets ord av Oxford English Dictionary. Det var et uttrykk for en uro for at sannhet og objektive fakta er i ferd med å skylles vekk av den populistiske bølgen.

I sin ferske bok Post-Truth: Knowledge as a Power Game, hevder den amerikansk-britiske sosiologen Steve Fuller at den angivelige nyheten ved denne tilstanden er helt misforstått.

Hør hans analyse når han kommer til Oslo tirsdag 28. mai. Velkommen til åpen forelesning med Steve Fuller på Litteraturhuset: Who’s afraid of post-truth?

Ta gjerne kontakt om du ønsker intervju med Steve Fuller.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om UiO - Senter for utvikling og miljø

UiO - Senter for utvikling og miljø
UiO - Senter for utvikling og miljø
Sognsveien 68
0855 Oslo

22 85 89 00http://www.sum.uio.no

SUM er et tverrfaglig senter direkte under Universitetsstyret og ble etablert i 1990 som et svar på Brundtland-rapporten, «Vår felles fremtid». SUM driver egen forskning og undervisning om utvikling og miljøspørsmål, og er pådriver for slik forskning innad på universitetet og i forhold til eksterne samarbeidspartnere.

Følg pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Senter for utvikling og miljø på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom