UiO - Senter for utvikling og miljø

Kan demokratiske innovasjoner redde klimakrisen?

Del

David Van Reybrouck, en av Europas ledende intellektuelle, vil utforske dette spørsmålet på den årlige Arne Næss-forelesningen i Universitetsbiblioteket onsdag 28. august.

Portrett av David Van Reybrouck
David Van Reybrouck Foto: Alex Vanhee CC0 1.0 Universal

Oslo, 28. august 2024 – Universitetet i Oslo har gleden av å presentere David Van Reybrouck som årets Arne Næss-professor. Van Reybrouck vil holde forelesningen «Getting there: how democratic innovation is the best tool to combat global warming» i Universitetsbiblioteket. Sammen med masterstudenter ved Senter for Utvikling og miljø (SUM) og korrupsjonsjeger og politiker Eva Joly, vil han diskutere hvordan demokratiske innovasjoner kan være nøkkelen til å bekjempe klimaendringer. Diskusjonen vil ledes av Nina Witoszek.

Prisbelønt forfatter og demokratiforsker - I sin bok Against Elections hevder Van Reybrouck at moderne demokratier lider av et utmattelsessyndrom og at dagens valgsystem er utdatert. Dette mener han resulterer i populistiske eller autoritære ledere og svekket tillit til folkevalgte representanter blant borgere. For å møte disse utfordringene foreslår Van Reybrouck konkrete tiltak for å fornye både demokrati og klimapolitikk, tiltak han vil presentere og diskutere på arrangementet den 28. august.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Registrering og detaljer om programmet er tilgjengelig på nettsiden til Arne Næss Symposium 2024. Arrangementet er engelskspråklig.

Kontakter

Bilder

Portrett av David Van Reybrouck
David Van Reybrouck
Foto: Alex Vanhee CC0 1.0 Universal
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo

Hos oss møter du et dynamisk, internasjonalt forskningsmiljø med bred kompetanse innen sosial og miljømessig bærekraft. Vi bruker en tverrfaglig tilnærming for å forstå lokale og globale utfordringer og hvordan disse kan løses.

Følg pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Senter for utvikling og miljø på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye