UiO - Senter for utvikling og miljø

Forfatter Olga Tokarczuk er tildelt Arne Næss æresprofessorat

Del
Nobelprisvinneren i litteratur skal forelese under Arne Næss Symposiet 25. - 26. august.
Foto: Karpat&Zarewizc (ZAIKS)
Foto: Karpat&Zarewizc (ZAIKS)

Den 25. august avholdes årets Arne Næss Symposium med Tokarczuk. Hun er i år tildelt Arne Næss æresprofessorat ved Universitetet i Oslo.

Olga Tokarczuk er en av Polens mest anerkjente forfattere og vinneren av Nobelprisen i litteratur 2018. Hun er kjent både som en brilliant forfatter og som forkjemper for menneske- og naturrettigheter - hovedtemaer på symposiet. I sitt arbeid er Tokarczuk bl.a. inspirert av Arne Næss’ økofilosofi.

Flere av hennes bøker er oversatt til norsk og utgitt av Gyldendal: https://www.gyldendal.no/forfattere/olga-tokarczuk/a-10023979-no/

Velkommen til symposiet. Ta kontakt om intervju.

Kontakt:

Charlotte L. Kildal (kontaktinfo under)

Nina Witoszek:Leder for The Arne Næss Programme on Global Justice and the Environment, SUM, UiO, tel.: +47  986 77 974. SeArne Næss Programme - Centre for Development and the Environment (uio.no)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Karpat&Zarewizc (ZAIKS)
Foto: Karpat&Zarewizc (ZAIKS)
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Senter for utvikling og miljø

UiO - Senter for utvikling og miljø
UiO - Senter for utvikling og miljø
Sandakerveien 130
0484 Oslo

22 85 89 00http://www.sum.uio.no

Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo

Hos oss møter du et dynamisk, internasjonalt forskningsmiljø med bred kompetanse innen sosial og miljømessig bærekraft. Vi bruker en tverrfaglig tilnærming for å forstå lokale og globale utfordringer og hvordan disse kan løses.

Følg pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Senter for utvikling og miljø på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Senter for utvikling og miljø

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom