Boots Norge

Boots Norge til månen og tilbake

Del

I januar og februar har medarbeidere i Boots apotek, Boots Norge og Alliance Healthcare Norge samlet kilometer til inntekt for Aktiv mot kreft. Hele 173, 648 kilometer ble tilbakelagt under aksjonen, og forrige uke kunne selskapet overrekke en sjekk på 250 000 til Aktiv mot kreft.

Forrige uke mottok Aktiv mot kreft sjekken på 250 000 kroner fra Boots Norge/Alliance Healthcare Norge
Forrige uke mottok Aktiv mot kreft sjekken på 250 000 kroner fra Boots Norge/Alliance Healthcare Norge

Det er andre året på rad Boots apotek, Boots Norge og Alliance Healthcare Norge deltar i Kilometers for Cancer, et initiativ satt i gang av Walgreens Boots Alliance. I årets aksjon var nesten seks tusen medarbeidere i seks land med i aksjonen. Landene hadde et felles mål om å reise tur-retur månen, og til sammen samlet deltakerne 1,097,225 km.

I Norge har 650 deltakere klart utrolige 267,15 kilometer hver. Boots Norge har gitt 1 krone per kilometer. Boots Norge har også donert en sum på egne vegne, slik at totalsummen etter årets aksjon ble 250 000.

-Jeg er stolt og imponert over innsatsen våre medarbeidere i Norge har lagt ned i årets aksjon, sier Margrethe Sunde, administrerende direktør i Boots Norge.

Sunde er spesielt glad for at pengene går til arbeid med å bedre livskvaliteten til kreftpasienter før, under og etter kreftbehandling.

–Dette er viktig arbeid, og vårt håp er at bidraget skal gi mulighet til at enda flere kreftpasienter får mulighet til tilpasset trening ved norske kreftsykehus.

Flere Pusterom

Så langt har Aktiv mot kreft bygget Pusterom ved 16 norske kreftsykehus. Marianne Mæhlum, Leder inntektsbringende arbeid i Aktiv mot kreft, lover at pengene kommer godt med

-Den fantastiske sjekken fra Boots og Alliance Healthcare er viktig støtte til Aktiv mot krefts arbeid for å få trening inn som del av kreftbehandlingen. Pengene kommer godt med når Aktiv mot kreft skal etablere det 17. Pusterommet i Norge, forhåpentligvis i løpet av 2019. Et Pusterom er et treningssenter for kreftpasienter som Aktiv mot kreft etablerer på sykehus i Norge, hvor kreftpasienter kan trene med kyndig veiledning og i trygge, inspirerende omgivelser under og etter behandling. Boots apotek sin innsats og engasjement i denne kampanjen betyr mye for oss, sier Marianne Mæhlum.

 Aktiv mot kreft utdanner også Aktiv-instruktører som har spesialkompetanse på trening under og etter kreftbehandling.

Kulturbygging

Walgreens Boots Alliance er et verdensomspennende selskap med 415 000 ansatte globalt og 14 000 ansatte i divisjonen Norge tilhører.

–Da er en aktivitet som dette en fantastisk måte å bygge kultur på. Her har vi deltatt sammen med våre kolleger i andre land, og vi har på en helt annen måte enn vi ofte gjør, fått innblikk i hvordan livet er i andre land der vi er tilstede.At alle landene i divisjonen vår har gjort denne aktiviteten samtidig har satt en ekstra spiss på aktiviteten og gjort at vi i Norge har satt inn et ekstra gir, tror Sunde.

Fakta om Kilometers for Cancer

Kilometers for Cancer er en internasjonal aksjon, initiert at Walgreens Boots Alliance som eier Boots Norge og Alliance Healthcare Norge. Ansatte i Storbritannia, Mexico, Chile, Kina og Thailand har deltatt i aksjonen i januar, og alle landene har støttet lokale kreftorganisasjoner.

Aktiv mot kreft og Pusterom:

Aktiv mot kreft er en privat stiftelse etablert av Helle Aanesen og Grete Waitz i 2007.

Stiftelsens mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen, siden studier viser at fysisk aktivitet bedrer livskvaliteten og utholdenheten under og etter kreftbehandling. Aktiv mot kreft har etablert treningsrom, Pusterom, på 16 norske sykehus der pasienter som gjennomgår kreftbehandling kan trene med spesialutdannede trenere.

Bilder

Forrige uke mottok Aktiv mot kreft sjekken på 250 000 kroner fra Boots Norge/Alliance Healthcare Norge
Forrige uke mottok Aktiv mot kreft sjekken på 250 000 kroner fra Boots Norge/Alliance Healthcare Norge
Last ned bilde

Om Boots Norge

Boots Norge
Boots Norge
Maridalsveien 300
0872 Oslo

23 25 07 00http://www.boots.no

Boots Norge har 158 apotek i Norge.

Boots har over 160 års erfaring fra apotekdrift og produktutvikling, og er i dag et av verdens best kjente merkenavn. I samarbeid med forskere og spesialister innen helse og hudpleie, utvikler og produserer Boots flere av Storbritannias bestselgende merkevarer for eksempel No7, Botanics og Soltan. Disse er tilgjengelige gjenom Boots apotek i Norge. Vi åpnet vårt første apotek i Norge i 2008. 

Vi har kjedekontor i Nydalen, grossisten Alliance Healthcare på Langhus og multidosefabrikken Farmaka. 

Boots Norge er en del av verdens største apotekledede selskap, Walgreens Boots Alliance, som er representert i mer enn 25 land over hele verden. 

Følg saker fra Boots Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Boots Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Boots Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom