Kasakhstans Ambassade i Norge

Bondevik berømmer Kasakstans reformer og ikke-spredningstiltak

Del

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde et høflighetsbesøk hos tidligere statsminister og nåværende styreleder for Oslosenteret Kjell Magne Bondevik.

Han var Norges første statsminister som hadde et offisielt besøk til Kasakhstan (i mai 2004). Han deltok også i den tredje kongressen for ledere av verdensreligioner og tradisjonelle religioner i 2009.

Ambassadøren informerte den fremtredende norske statsmannen om det nåværende programmet for politisk transformasjon og reformer i retts- og domstolsystemene i Kasakhstan, samt målene for økonomisk og sosial utvikling som ble fremmet av president Kassym-Jomart Tokayev i hans tale om landets tilstand 2. september 2019.
Bondevik delte sine varme minner fra møtene med Kasakhstans første president Nursultan Nazarbayev og ga også ros for reformprogrammet til den nye presidenten Kassym-Jomart Tokayev.

"Jeg berømmer Kasakhstans gode resultater når det gjelder frivillig avkall på atomvåpen, innsats for å bygge en atomfri verden og det at landet har lyktes med å fremme interreligiøs dialog. Denne er veldig viktig med tanke på at det er flere spenninger på grunn av religion i verden i dag. Menneskeverd, respekt for hellige steder, spredning av ideene om fred og rettferdighet gjelder oss alle", sa Kjell Magne Bondevik.

Bondevik fortalte om aktivitetene til Oslosenteret som er en uavhengig ikke-statlig organisasjon som fremmer fred, demokrati og menneskerettigheter.
"Kasakhstan er en viktig aktør; landet er en bro mellom Sentral-Asia og Europa. Reformene til den nye presidenten Kassym-Jomart Tokayev ser ut til å være lovende, og jeg ønsker ham lykke til med disse", sa Bondevik under møtet.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt: zhumagulov.t(at)mfa.kz, talgatmarat(at)gmail.com
+47 2242 0640

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Seminar-suksess om mangfold og nasjonsbygging1.6.2021 19:32:43 CEST | Pressemelding

2021 markerer 30-årsjubileet for opprettelsen av Kasakhstan som uavhengig stat etter Sovjetunionens fall. Siden den gang har Kasakhstan tatt store steg for å modernisere landet sosialt, kulturelt og økonomisk. Som et ledd i markeringen skal Kasakhstan ha en rekke arrangementer i Norge. Det første arrangementet ble avholdt digitalt i forrige uke. Seminaret hadde etnisk mangfold og nasjonsbygging som tema, og ble en stor suksess.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom