Samferdselsdepartementet

Bompenger: Timesregelen skal gjelde også uten bombrikke

Del
– Der timesregel er innført, skal den gjelde også for kjøretøy som ikke har brikke og brukeravtale. Jeg har bedt Vegvesenet om å gjennomføre denne endringen så raskt som mulig, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I enkelte bompengeprosjekter – i all hovedsak i bomringer – er det innført en såkalt timesregel. Den innebærer at kun den første registrerte passeringen skal belastes trafikanten innenfor en tidsperiode, uavhengig av takst. For å nyte godt av en slik timesregel, har det vært et krav om elektronisk brikke og brukeravtale.

Statens vegvesen anbefaler nå at denne ordningen – der den er innført – skal kunne gjelde for alle, også de som av ulike årsaker ikke har brikke og brukeravtale. Registreringen vil nå skje gjennom skiltavlesing.

– Mange mener at kravet om brikke og brukeravtale for å nyte godt av en timesregel, er urimelig og urettferdig – og det er jeg enig i. Derfor vil vi innføre en mer rettferdig ordning. Statens vegvesen skal også følge med på utviklingen fremover, inkludert å se på konsekvensene av praksisen med at utsteder kan kreve et månedsgebyr for betalingsbrikke i stedet for depositum, kredittvurderinger av de som ønsker brikke samt stans av brukeravtalen ved betalingsmislighold, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Kontakter

Dokumenter

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Revidert byvekstavtale for Trondheims-området: Enighet om forslag til ny avtale22.5.2023 11:18:00 CEST | Pressemelding

– Jeg er svært glad for at det i dag ble enighet i forhandlingene om en revidert byvekstavtale for Trondheims-området. Det er også gledelig at det nå ligger til rette for at to nye kommuner kan bli parter i avtalen. Forslaget skal videre til politisk behandling lokalt og deretter behandles av regjeringen. Forhandlingene har vært krevende, men det er god grunn til å tro at Trondheims-området nå får en ny byvekstavtale. Den vil bidra til et bedre og grønnere bymiljø og til å nå nullvekstmålet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom