Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Bøler bad klar for totalrehabilitering

Del

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har signert kontrakt med Viking Entreprenør AS om en omfattende rehabilitering av Bøler bad. Arbeidene er planlagt ferdigstilt sommeren 2021.

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran

Rehabiliteringen av det populære og tradisjonsrike bydelsbadet, som har inntil 100 000 årlige besøk, omfatter blant annet et nytt stålbasseng og nødvendige oppgraderinger av garderobeanlegget, HC-tilpasninger og utvidelse av teknisk rom.

- Målet er å gi badeanlegget et kvalitativt løft, samtidig som man vil beholde mye av anleggets eksisterende planløsning og bevare byggets identitet forteller avdelingsdirektør Merete Hoff i Kultur- og idrettsbygg.

De mest omfattende endringene i bygget innebærer:

- Innsetting av nytt stålbasseng
- Ny romløsning for publikumsgarderober
- Utskiftning av tekniske anlegg
- Nytt og utvidet ventilasjonssystem
- Tilkobling til lokalt fjernvarmeanlegg
- Utvendig rehabilitering

Strenge miljøkrav har vært en sentralt del av konkurransen, med blant annet krav til utslippsfrie maskiner og miljøvennlig transport og leveranser til og fra byggeplass.

- Vi takker KID for tillitserklæring og ser frem til å levere vårt beste. Dette er et stort og spennende oppdrag for oss, miljøplanlegging og prosjekteringen er allerede i gang. sier Søren Christensen, daglig leder i Viking Entreprenør.

Kontrakten har en verdi på 53,5 millioner kroner eks. mva.

Bassenget er på 12,5m x 25m og er et varmtvannsbasseng på 32°C.

Fakta om badet

• Badet sto ferdig i 1980 og bærer tydelig preg av omfattende slitasje, teknisk utdaterte anlegg, fuktproblematikk og luftlekkasje.

• Bygget er oppført på byantikvarens gule liste sammen med nabobyggene Bøler samfunnshus og Bøler bibliotek. Badet er i stil og materialbruk tilpasset nabobyggene slik at de tre bygningskroppene til sammen fremstår som et helhetlig bygningsmiljø.

• Byggherre: Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

• Entreprenør: Viking Entreprenør AS

Kontakter

Bilder

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran
Last ned bilde

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Olav Vs gate 4
0161 Oslo

21 80 21 80http://www.oslo.kommune.no/kid

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har ansvar for å prosjektere, bygge, forvalte og drifte kulturbygg og idrettsanlegg i Oslo. Våre arenaer legger rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og tilreisende. I eiendomsporteføljen ligger blant annet Jordal Amfi, Deichman Bjørvika, Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion, Frognerbadet og Vigelandmuseet. De største byggeprosjektene er det nye Munchmuseet og det nye Tøyenbadet.

Kultur- og idrettsbyggs visjon er: Bygg for små og store øyeblikk.

Følg saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom