Byggenæringens Landsforening

BNL og Fellesforbundet: - Vi skal snu hver stein

Del

- Vi er i en krevende pandemi, og vi har stor respekt for at byggenæringen må ha smittevern som høyeste prioritert. BNL og Fellesforbundet tar ansvar og jobber nå sammen med å se på hvordan vi kan løse dette, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Den økte smitten i landet og blant arbeidsreisende ser vi på med største alvor. - Det er imidlertid ikke å unnslå at innstrammingene er krevende, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL

BNL og Fellesforbundet setter seg nå sammen og ser på  hvordan vi skal holde hjulene i gang fremover.

- Vi vil snu hver stein. Samtidig jobber vi med å oppdatere våre smittevernsveiledere, og våre advokater svarer kontinuerlig på spørsmål fra medlemsbedrifter, sier Sandnes videre.

Mange bedrifter begynte å jobbe med ulike tiltak når det ble varslet endringer.

Et område som BNL og Fellesforbundet vil se på er blant annet midlertidige arbeidstidsordninger.

- Bedriftene i byggenæringen har helt siden pandemien startet tatt ansvar for å unngå smittespredning og holdt hjulene i gang. Vi ber regjeringen om at når store endringer skal gjennomføres så trenger vi en god prosess på forhånd for å få god etterlevelse av reglene.

Bilder

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Nye prognoser juni 2021: Veksten fremover avhenger av oppsving i anlegg25.6.2021 10:41:27 CEST | Pressemelding

BNLs markedsrapport for 2021 utarbeidet av Prognosesenteret viser at de ulike markedene har klart seg bedre enn fryktet gjennom pandemien, og prognosene viser vekst. – Veksten fremover avhenger imidlertid av det forventede oppsvinget for anlegg. Det stor usikkerhet rundt dette, selv om oppdatert prosjektinformasjon viser et oppsving, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

BNL anbefaler bedriftene i byggenæringen å ta Smittestopp-appen i bruk19.2.2021 07:51:16 CET | Pressemelding

Byggenæringens Landsforening (BNL) er opptatt å sørge for å holde hjulene i gang i byggenæringen samtidig som vi skal bidra til å forhindre smittespredning. – BNL oppfordrer nå alle som jobber i bedrifter og ansatte til å laste ned den nye versjonen av Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet. Dette er et svært viktig verktøy som vil bidra til bedre smittesporing, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom