Sony Music Norway

Blinkskudd fra Jesper Jenset

Del

Jesper Jenset treffer midt i øret når han blir truffet midt i hjertet med den norskspråklige singelen "Skyt me i hjertet". Låten er allerede listet på NRK P3 når den slippes fredag 18. juni.

Artwork "Skyt me i hjertet" foto Alvin Santos
Artwork "Skyt me i hjertet" foto Alvin Santos

I 2019 debuterte Jesper Jenset på norsk med en låt skrevet sammen med lillebroren Henrik. «Hver gang» med Arif på gjestevokal ble rett og slett en radiohit og har til nå streamet til gull.

«Det va bare en sang vi lagde for morro skyld, men vi blei veldig fornøyd og den har fått god respons. I fortsatte som i pleie og ga ut en EP med låta på engelsk. Men no som det har vært pandemi og i har vært mest hjemme i Molde følte i det va naturlig å gjøre meir på norsk. Det e i tillegg litt som å få utfolde seg på en ny arena. Utfordrende og arti.»

Første smakebit ut er «Skyt me i hjertet» som ble til i fjor med en halv hagle og brødre som jevnlig treffer pop-blinken. 

“Låtskrivera og produsenta Mathias Nilsen, Anders Nilsen og André Jensen herje hitlistan for tiden. Dem har alle et fantastisk øre for pop og det har vært utrolig lærerikt og artig å jobbe med dem. Skyt me i hjertet e fra vår aller første session sammen. Og nei, lillebror Henrik va ikkje med denna gangen, men han e veldig fornøyd med å ha fått gulltrofé for Hver gang. Det heng på gutterommet.»

Jesper er allsidig, produktiv og kreativt leken, både som artist og låtskriver. Men når man er så foranderlig, og kanskje ikke like aktiv i sosiale medier som i musikkstudio, så er det kanskje vanskeligere for lytterne å få et grep om hvem man er. Det er til og med mange som blir overrasket når de hører ham snakke norsk. Og på Moldedialekt. 

«I har lyst til at lytteran mine i Norge skal bli bedre kjent med me, og i føle at ved å synge på norsk blir det meir personlig i får mulighet til å vise fleire sida av meg sjøl. Det e i tillegg veldig stas å få synge sånn som du snakke til vanlig. I synes moldenser e en ganske særegen dialekt, nokka som gir tekstan en ny dimensjon.»

Musikken fungerer jo på tvers av språk, men det er klart at både det tekstlige innholdet og hvordan det låter når Jesper synger i stor grad blir påvirket av språkvalget.

«Når man skriv teksta på norsk så legg folk merke til teksten på en heilt anna måte kontra på engelsk, og det kan være en utfordring. E det overfladisk så blir det ferska. Men i e ekstra fornøyd når i føle at i treff som med tekstlinja som ett blått hav av deilig angst, og i bli livredd, men i må ta en sjangs, for i elske når du skyt me i hjertet

En annen linje mange nok kommer til å henge seg opp i er kanskje den om at du er den eneste i Norge som kan synge som Bieber. Breialt!

«He he he. I håpe jo at folk skjønner at det er en solid dose selvironi her. I har skreve så mye om kjærlighetssorg og triste ting at jeg vil at musikken framover skal være litt mer løssluppen. Mindre seriøs. På tide å vise den sida av me også!»

Ja, for det har ikke bare vært beinhard jobbing i studio. Månedene som har gått har heldigvis bestått av fler vaffelhjerter enn knuste hjerter, for å si det sånn.

«I har hengt mye med familie og venna. I bygde flåte med kompisene, skutt litt med luftgevær og i vinter har i gått mye på ski i Tusten Skiheiser. I e veldig fascinerta av Wim Hoff og hannes pusteteknikka og har såvidt starta litt med meditasjon.»

Ikke noe tvil om at å bli hjemme i Molde under pandemien var et smart valg på alle måter, men når landet gjenåpner er Jesper klar for retur til Oslo og så mye konserter – både på og foran scenen – som mulig.

«I e glad i hjembyen min, men savne Oslo etter hvert og glede meg til å være en del av et enda meir aktivt musikkmiljø igjen. Men håpe mange tar med se en nydelig steinovnsbakst napolitansk pizza fra pizzaArt opp på Varden for å nyte maten og utsikten og blæste låta på høyttaleren!»

For fra 18. juni bytter Jesper Jenset ut luftgevær med musikk og håper at han treffer deg midt i spillelisten med «Skyt me i hjertet». 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Artwork "Skyt me i hjertet" foto Alvin Santos
Artwork "Skyt me i hjertet" foto Alvin Santos
Last ned bilde
Jesper Jenset (c) Alvin Santos
Jesper Jenset (c) Alvin Santos
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom