Frivillighet NorgeFrivillighet Norge

BLI MED PÅ VERDENS STØRSTE DUGNAD 23. OKTOBER

Del

Vi håper på rekordoppslutning om TV-aksjonen i Frivillighetens år – registrer deg som bøssebærer på blimed.no, sier Birgitte Brekke. Det personlige møtet med bøssebærerne er viktig. Nå vi banker på døra gir folk på vipps eller sms!

Birgitte Brekke prosjektleder for Frivillighetens år 2022
Birgitte Brekke prosjektleder for Frivillighetens år 2022

TV-aksjonen er verdens største dugnad. Ingen annen innsamlingsaksjon sporer en hel nasjon til så stort engasjement år etter år:  

-       7000 frivilllige deltar i aksjonskomiteer i hele landet.

-       100 000 bøssebærere besøker 2, 3 millioner husstander.

Siden 1974 er det samlet inn over 9 milliarder kroner til formål i og utenfor Norge: Forebygging og behandling av rusmisbruk, bygging av skoler og sykehus, arbeid for å motvirke utenforskap, etablering av rene drikkevannskilder, minerydding og hjelp til flyktninger, for å nevne noe. I år går pengene til Leger Uten Grensers livreddende helsehjelp og medisiner.

 Skoler, arbeidsplasser, trossamfunn, kommuner, idrett og foreningsliv mobiliserer bøssebærere og organiserer basarer og andre innsamlingsaktivteter. Gjennom TV-aksjonen lærer vi mer om de store utfordringene i verden og får mulighet til å være med å hjelpe til. Mange gjør frivillig innsats for første gang når de går med bøsse for TV-aksjonen.

 TV-aksjonen er en bauta i norsk frivillig sektor – som viser at frivillighet forandrer verden, sier Birgitte Brekke prosjektleder for Frivillighetens år 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Birgitte Brekke prosjektleder for Frivillighetens år 2022
Birgitte Brekke prosjektleder for Frivillighetens år 2022
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighetens år 2022 er et tiltak i Stortingsmeldingen om Frivillighet som ble lagt fram i 2018. Regjeringen ga Frivillighet Norge oppdraget med å planlegge og gjennomføre markeringsåret. Året skal kaste flomlys på foreninglisvet og de frivillige. Målene er å øke deltakelsen i frivillig sektor, fjerne barrierer for deletakelse og å synliggjøre frivillig sektors betydning i samfunnet. Året markeres fra nord til sør av lag, foreninger og kommuner. Kronprins Haakon er årets høye beskytter. NRK TV-aksjonen er ett av 12 signalarrangementer i Frivillighetens år.  https://frivillighetensar.no/

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom