Opplysningskontoret for frukt og grønt

Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene

Del
Trenden er klokkeklar – plantekost har aldri vært mer i vinden. Nå skal Årets grønne kokk arrangeres for niende gang. Her er de seks lagene som skal i ilden på UMAMI ARENA 15. februar 2023.
Årets grønne kokk arrangeres for niende gang
Årets grønne kokk arrangeres for niende gang

Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2023, så uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom.

– Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommerne vi har.

Deltagerne har fem timer på seg til å lage en 3-retters meny til 12 personer. Vi gleder oss til å se hva deltagerne tryller frem av retter med grønnsaker, poteter og epler, i all hovedsak norske vintergrønnsaker og norske epler, forteller Gundersen.

Her er de seks lagene, med to kokker på hvert lag, som skal i ilden på Årets grønne kokk på UMAMI ARENA: 

  • Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah - Oslo 
  • Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro - Trondheim 
  • Sondre SellandTjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals - Oslo 
  • Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega - Trondheim 
  • Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby - Oslo 
  • Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France - Oslo

Her ser du alle deltagerne.

Vil inspirere restaurantbransjen til å være med på det grønne skiftet

Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim, gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på. 

– Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skiftet i restaurantbransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge! 

Deltaker Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord mener at årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper.

– Vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, begge fra Restaurant Plah i Oslo. 

20 års jubileum

– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum i år sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også langt utover Norges grenser. Vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim 

Konkurransen arrangeres av Norske kokkers landsforening, Oslo og OFG. 

Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene A/S, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Årets grønne kokk arrangeres for niende gang
Årets grønne kokk arrangeres for niende gang
Last ned bilde
Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt
Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt
Last ned bilde
Hoveddommer Kjetil Gundersen
Hoveddommer Kjetil Gundersen
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom