Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene
Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2023, så uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom.
– Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommerne vi har.
– Deltagerne har fem timer på seg til å lage en 3-retters meny til 12 personer. Vi gleder oss til å se hva deltagerne tryller frem av retter med grønnsaker, poteter og epler, i all hovedsak norske vintergrønnsaker og norske epler, forteller Gundersen.
Her er de seks lagene, med to kokker på hvert lag, som skal i ilden på Årets grønne kokk på UMAMI ARENA:
- Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah - Oslo
- Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro - Trondheim
- Sondre SellandTjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals - Oslo
- Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega - Trondheim
- Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby - Oslo
- Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France - Oslo
Her ser du alle deltagerne.
Vil inspirere restaurantbransjen til å være med på det grønne skiftet
Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim, gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.
– Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skiftet i restaurantbransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge!
Deltaker Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord mener at årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper.
– Vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, begge fra Restaurant Plah i Oslo.
20 års jubileum
– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum i år sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også langt utover Norges grenser. Vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim
Konkurransen arrangeres av Norske kokkers landsforening, Oslo og OFG.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene A/S, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder


Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Fruktkonsumet går ned- Sparer vi oss til dårlig helse?26.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Inntaket av frukt gikk ned i 2022, dette bekreftes i den helt ferske Frukt- og grøntstatistikken som ble presentert på Bjørvika torsdag denne uken. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener det kan være flere årsaker til nedgangen.
Frukt og grønt taper på alle fronter- det samme gjør forbrukerne23.3.2023 09:44:00 CET | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at frukt og grønt får en stadig mindre plass i dagens måltider. Tall som viser at vi spiser mindre frukt og grønt gir grunn til bekymring, sier generalsekretær for Nasjonalforeningen for folkehelsen Mina Gerhardsen.
Kaster kilovis med frukt og grønt: Når kan det reddes og når må det kastes?14.3.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
Nest etter brød og bakervarer er det frukt og grønt norske forbrukere kaster mest av. Mye av maten som kastes er fullt spiselig, men mange føler seg usikker på hvor grensen går og hva man kan gjøre med rester og det som ikke lenger ser like friskt ut (1).
5 middager til hele familien til under 500 kr12.3.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
En god middag trenger hverken å være dyr eller ta lang tid å lage. Med gode basisvarer i kjøleskapet er det enkelt å lage rimelige middager som smaker digg. Da har du et godt utgangspunkt til å lykkes med ukens middager uten at det trenger å gå ut over lommeboka.
Hvem bør ligge med hvem, hvor og hvorfor?10.3.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
Sannsynligvis har du oppbevart agurk feil hele livet. Agurken hører ikke hjemme i grønnsaksskuffen, men den kan heller ikke ligge tett på tomatene på kjøkkenbenken. Heller ikke eplet bør ligge ubeskyttet sammen med andre frukt og grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom