Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene
Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2023, så uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom.
– Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommerne vi har.
– Deltagerne har fem timer på seg til å lage en 3-retters meny til 12 personer. Vi gleder oss til å se hva deltagerne tryller frem av retter med grønnsaker, poteter og epler, i all hovedsak norske vintergrønnsaker og norske epler, forteller Gundersen.
Her er de seks lagene, med to kokker på hvert lag, som skal i ilden på Årets grønne kokk på UMAMI ARENA:
- Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah - Oslo
- Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro - Trondheim
- Sondre SellandTjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals - Oslo
- Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega - Trondheim
- Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby - Oslo
- Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France - Oslo
Her ser du alle deltagerne.
Vil inspirere restaurantbransjen til å være med på det grønne skiftet
Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim, gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.
– Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skiftet i restaurantbransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge!
Deltaker Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord mener at årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper.
– Vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, begge fra Restaurant Plah i Oslo.
20 års jubileum
– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum i år sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også langt utover Norges grenser. Vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim
Konkurransen arrangeres av Norske kokkers landsforening, Oslo og OFG.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene A/S, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder


Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
