Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene
Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2023, så uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom.
– Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommerne vi har.
– Deltagerne har fem timer på seg til å lage en 3-retters meny til 12 personer. Vi gleder oss til å se hva deltagerne tryller frem av retter med grønnsaker, poteter og epler, i all hovedsak norske vintergrønnsaker og norske epler, forteller Gundersen.
Her er de seks lagene, med to kokker på hvert lag, som skal i ilden på Årets grønne kokk på UMAMI ARENA:
- Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah - Oslo
- Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro - Trondheim
- Sondre SellandTjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals - Oslo
- Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega - Trondheim
- Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby - Oslo
- Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France - Oslo
Her ser du alle deltagerne.
Vil inspirere restaurantbransjen til å være med på det grønne skiftet
Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim, gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.
– Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skiftet i restaurantbransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge!
Deltaker Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord mener at årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper.
– Vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, begge fra Restaurant Plah i Oslo.
20 års jubileum
– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum i år sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også langt utover Norges grenser. Vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim
Konkurransen arrangeres av Norske kokkers landsforening, Oslo og OFG.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene A/S, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder


Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom