Story House Egmont

Bli med Halvor Harsem på urban exploring!

Del

Norge er proppfull av skjulte eventyr med fascinerende historier – alt fra nedlagt gruver og bunkerser, til forfalne fabrikker og mentalsykehus. Dette er steder du ikke visste fantes, men nå viser Halvor deg hvordan du kan finne dem!

Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People

- Jeg håper jeg kan inspirere deg til å bli mer nysgjerrig. Mer observant. Det finnes så utrolig mange spennende plasser rundt oss – som bare venter på å bli oppdaget, sier Harsem, som allerede er på vei ut på nye eventyr. Denne gangen går turen først til huler og skipsvrak på Nordvestlandet, før han kjører sørover til bunkerser, fort og gruver. Han avslutter sommerutforskningen med Alta canyon og bunkerser opp til Nordkapp.

Urban exploring – urban utforskning eller urbex – er å utforske byens skjulte kriker og kroker, der folk vanligvis ikke ferdes. En anonym dør nederst i et parkeringshus på Vika leder eksempelvis inn til en trang betongtrapp i rått fjell. Følger du trappa kommer du til en tung, rød ståldør. Og hvis du åpner døra står du plutselig på Nationaltheatret T-banestasjon, på den østgående perrongen. Det finnes mange slike snarveier, tunnel- forbindelser og underjordiske labyrinter.

- Da jeg begynte å utforske rare plasser, så fikk jeg et enormt utløp for mye av min innestengte rarhet. Jeg finner spenning der andre rusler rett forbi. Bærekraftig er det også! Du trenger ikke fly jorda rundt for å oppleve spennende steder.

Halvor avslører mange lokasjoner i boka, men ikke sine aller villeste spots. Han ønsker å inspirere leserne til selv å lete etter dem. Det krever at man drar ut på eventyr, at man prøver, og ikke minst at man ikke ødelegger noe og forlater stedene slik de opprinnelig var. Alle kan finne sin indre Indiana Jones.

 - Jeg vil oppleve eufori, adrenalin, stress, frykt og mestring. På den måten blir jeg ikke bare kjent med verden, jeg blir også kjent med meg selv. Min indre Indiana. Indreana Jones.

Om «Norges skjulte eventyr – historier og steder du ikke visste fantes»:

Bli med Halvor Harsem, også kjent som Kong Halvor, på eventyr til spennende og unike plasser du ikke visste om i Norge. Her utforskes underjordiske tunneler, nedlagte gruver og bunkerser, og forfalte fabrikker og mentalsykehus. Det er godt skjulte urbane rom og gjengrodde hus langt ute i skogen. Alle plasser har sin historie og sine hemmeligheter, og Halvor ønsker å finne dem. 

Denne boken er stappfull med spennende og morsomme fortellinger, utflukter til de rareste destinasjoner og har mange tips og triks til hvordan du selv kan begynne å utforske nabolaget sammen med gode venner eller barn. Gjennom boken finner du også QR-koder til eksklusive og private videoer fra de ulike objektene/stedene. Styr unna turistfeller og oppbrukte stier, og vær heller din egen Indiana Jones på eventyr med Halvor!

«Norges skjulte eventyr» gikk rett inn på 2. plass på Boklista for sakprosa for uke 21.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Last ned bilde
Last ned bilde
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Last ned bilde
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Foto: Michael Schult Ulriksen / Egmont People
Last ned bilde
Foto: Nicolai Bergum
Foto: Nicolai Bergum
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom