BAMA

Blåbæremballasje vant WorldStar

Del

Den nye og smarte blåbæremballasjen sørget for at BAMA Packaging hentet hjem WorldStar.

– Vi er svært stolte av denne annerkjennelsen og vil fortsette det viktige arbeidet med utvikling av bærekraftig emballasje, sier Øyvind Briså, konserndirektør i BAMA og styreleder i BAMA Packaging.

Den nye emballasjen sorteres som papp, og ble tatt i bruk i år. Sterk satsing på innovasjon og kontinuerlig arbeid i tett samarbeid med BAMAs kunder for å redusere plastbruk, har gitt resultater.

– Det er utfordrende å finne bærekraftige oppbevaringsløsninger for ferskvarer, spesielt for bær. Vi har utviklet en emballasje som krever mindre plast og samtidig bevarer kvaliteten. Det er fantastisk at dette arbeidet blir lagt merke til, forteller Erik Hanseid i BAMA Packaging.

Fra ScanStar til WorldStar
Det er SPA - Scandinavian Packaging Association som arrangerer emballasjekonkurransen ScanStar hvert år. Her kåres Skandinavias mest innovative emballasjer, og vinnerne herfra får mulighet til å konkurrere i WorldStar, mot emballasjeutviklere fra hele verden.

Blåbæremballasjen bidrar til å redusere plastbruken med nesten 170 tonn i året. I tillegg reduseres den totale emballasjebruken med 30 prosent, noe som tilsvarer en reduksjon i CO2-utslipp på 48 prosent.

– Formen på pakningen gjør at BAMA også kan øke fyllingsgraden på bilene, samtidig som hver pakning inneholder samme mengde bær som plastbegrene, forteller Briså.

Fiber fra bærekraftige skoger
I et bærekraftperspektiv er det viktig å bruke så lite emballasje som mulig, men så mye som nødvendig. Frukt og grønt må emballeres for å hindre uttørking og matsvinn. Den nye emballasjen ivaretar både mat og miljø og er hovedsakelig laget av fiber fra bærekraftige skoger og utviklet i Norge.

Det er BAMA Packaging som står bak emballasjen. Selskapet er eid av BAMA Gruppen og Moltzau Packaging. Selskapet ble opprettet i 2019 for å arbeide med innovasjon av bærekraftig emballasje.

 Om WorldStar
«ScanStar» er en emballasjekonkurranse som arrangeres i regi av Scandinavian Packaging Association (SPA), med deltakere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige. Arrangementet går på rundgang i de nordiske landene, og i år er det Emballasjeforeningen som arrangerer. Vinnere av ScanStar har rett til å delta i «WorldStar» som er en verdensomspennende konkurranse. BAMA Packaging mottar prisen i Tyskland i 2020.

Kontakter

Bilder

Om BAMA

BAMA
BAMA
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

22 88 05 00http://www.bama.no

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.

Følg saker fra BAMA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BAMA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom