Blå Kors

Blå Kors utvider sine tilbud i julen

Del

Mens deler av samfunnet stenger ned sine tilbud og aktiviteter går Blå Kors motsatt vei denne julen.

Blå Kors er klar for å gi mat og omsorg til dem som trenger det i julen.  Foto: Marcel Lelienhof
Blå Kors er klar for å gi mat og omsorg til dem som trenger det i julen. Foto: Marcel Lelienhof

–Det blir en spesiell og annerledes julefeiring i år, men Blå Kors sine tiltak trengs mer enn noensinne. Vi gjør alt vi kan for å opprettholde aktiviteter innenforsmittevernreglene. Vi endrer og utvider våre tilbud for å nå så mange som mulig, sier Kjetil Haga,divisjonsdirektør i Blå Kors.

Et variert aktivitetstilbud  

Hvert år pleier Blå Kors å arrangere julefest for rusavhengige i Oslo. I år er dette ikke mulig. I stedet legges det opp til betydelig økte åpningstider på Blå Kors Kontaktsenter i Oslo gjennom hele julen og romjulen.Dette gjelder også ved dagsenteret i Bergen.  

På den måten kan vi ta imot mindre grupper og gi mat og omsorg til de som trenger det mest, sier Haga.

Hos Blå Kors Barnas Stasjon blir advents- og julehøytiden preget avforskjellige aktiviteter som gjennomføres i mindregrupper ved alle stasjonene. Blant aktivitetene er lysfest, juleverksted, julebaking og juletrehogst.  

– Blå Kors opplever at det er stor interesse for å bli med på de ulike juleaktivitetene. Erfaringsmessig pleier alle våre aktiviteter å være fulltegnet lang tid i forkant. Slik ser det ut til å bli i år også, sier Haga. 

Blå Kors leverer ut julegaver og matkasser 

Det blir levert ut flere tusen julegaver, gavekort og matkasseri løpet av desember.  

Vi går nå inn i en måned som er ekstra vanskelig for dem som har lite å rutte med. Det gjør at behovet for å få en matkasse bare blir større og større jo nærmere vi kommer julaften, sier Haga.

Mange vil hjelpe 

Kjetil Haga forteller også om mange henvendelser fra folk som ønsker å bidra til at andre får en bedre jul, både fra privatpersoner og næringslivet. 

Koronasituasjonen gjør at vi oppfordrer til å gi gavekort eller penger, fremfor fysiske gaver. Det er slik at vi pakker om alle gaver for å kvalitetssikre innhold, men i år har vi færre frivillige som kan stille opp på grunn av koronasituasjonen.  

 I en krevende tid er målet at flest mulig skal kunne ha en trygg og god julefeiring som kan gi gode opplevelser og minner. Det legges ned stor innsats og kreativitet fra Blå Kors sine medarbeidere for å bidra til dette, avslutter Haga. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Blå Kors er klar for å gi mat og omsorg til dem som trenger det i julen.  Foto: Marcel Lelienhof
Blå Kors er klar for å gi mat og omsorg til dem som trenger det i julen. Foto: Marcel Lelienhof
Last ned bilde

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom