Sony Music Norway

Bitter start på året for dePresno

Del

dePresno tar et dønn ærlig blikk på en kjip følelse med "Bitter St." som er ute fredag 22. januar.

Bitter St. artwork
Bitter St. artwork

«Bitter St. e et fiktivt sted. Men har vi ikkje alle vært der?»

Bjarte dePresno Borthen er kjent for unik dybde i både stemmen og tekstene han skriver, og har på de fire årene siden debuten etablert seg som en kritikerrost artist og låtskriver med kommersiell appell. 
Vanligvis tilbringer dePresno store deler av året på reisefot, enten han er på turné, i musikkstudioer eller «bare» på eventyr. 
Og uansett hvor han er, så finner han inspirasjon.

«Det e kanskje mennesker og følelser som inspirerer meg mest, men det er jo ingenting som er så frigjørende og inspirerende som å reise bort. Oppleve noe helt nytt, møte nye mennesker, spise ny mat og så komme hjem igjen og se alt det kjente og kjære med nye øyne.»

Begrensningene det siste året har heldigvis ikke lagt lokk på kreativiteten.

«Kanskje har eg reist enda litt mer i meg sjøl?»

Det er ikke første gang dePresno har latt seg inspirere av kjærlighet og kjærlighetssorg. 
Men denne gangen er det ikke så mye smerte han synger om, men bitterhet.

«Det var en litt rar låt å skrive. Det e ikkje akkurat tabu, men bitterhet e vanskelig å akseptere i seg sjøl. Selv eg, som synes at alle kontraster i følelsesspekteret må utforskes kjenner at bitterhet e – eh – minst fin. Det e liksom litt mer skambelagt å være bitter enn å være lei seg. Og ja, bitterhet e negativt om man blir i det for lenge, men det e jo også en fase man skal gjennom etter et brudd.»

OK, så er det viktig å være ærlig med følelser og la bitterheten få sin plass den og, men en egen gate?

«En metafor inspirert av veiskilt eg så overalt i Nashville. Gatene der har de merkeligste navn, så det forundrer meg ikkje om det faktisk finnes en Bitter Street der.»

Kanskje ikke førstevalget når man skal velge seg et sted å bo. Men et fint bilde, og en forklaring på hvorfor street er forkortet til St. i tittelen.  

«Eg liker så godt tanken på at det e et konkret sted. For då kan man forlate det også. Men det er jo håpløst å finne fram på kartet hvis du ikkje vet kor du e. Så om du kjenner at du e på Bitter Street, vær ærlig med deg sjøl og du kan komme deg videre i livet.»

Fram til hjertet får en fungerende GPS er dette nok ord å leve etter. Og «Bitter St.» er en mjuk og deilig f**k you-låt med country-twang og dePresnos stemme som varm honning. En påminnelse om et sted i livet du kanskje har vært eller er, og helst ikke vil tilbake til. Rett og slett en trøstevise for deg som kjenner på at livet er mer bittert enn søtt akkurat nå. 

Det blir bedre. Bare hold ut! Og vit at dePresno er klar til å ta deg med på en spennende reise videre. «Bitter St.» er bare første stopp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bitter St. artwork
Bitter St. artwork
Last ned bilde
dePresno (c) Ida Bjorvik
dePresno (c) Ida Bjorvik
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom