Handelshøyskolen BI

BIs Statsbudsjettseminar 2023

Del

Regjeringen har varslet et historisk stramt budsjett. Hvordan vil det påvirke norsk økonomi og næringsliv? Tirsdag 11. oktober inviterer Handelshøyskolen BI til frokostmøte om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023.

Løven foran Stortinget.
Løven foran Stortinget.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har varslet at statlige utgifter vil øke med mer enn 100 milliarder neste år. Regjeringen trenger blant annet penger for å styrke sikkerheten på norsk territorium og for å dekke strømstøtten. Samtidig må Norge kutte i oljepengebruk, og dempe privat forbruk.

Budsjettlekkasjer indikerer mulige økninger i formueskatt og endring av inntektsskatt. Dette kommer i tillegg til den allerede varslede grunnrenteskatten for oppdrettsindustrien. Det ventes også kutt blant annet i helse- og utdanningssektorene, og byggestopp for større prosjekter.

BIs statsbudsjettseminar samler noen av våre fremste eksperter som gir sine analyser av budsjettet.

Gisle J. Natvik fra Institutt for samfunnsøkonomived Handelshøyskolen BI er ekspert i makroøkonomi. Han forsker på pengepolitikk, politisk økonomi og samspillet mellom husholdninger og makroøkonomi. I 2022 mottok han BIs pris for samfunnspåvirkning for sin formidling av makroøkonomiske spørsmål i den offentlige debatten.

Espen Henriksen fra Institutt for finans ved Handelshøyskolen BI er ekspert på finansmarkeder. Han er hyppig brukt av norske og internasjonale medier som kommentator om norsk økonomi og finansmarkeder.

Eivind Furuseth fra ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI er ekspert i skatterett. Han er faglig leder for BIs master i skatterett og har tidligere jobbet i Skatteetaten og som advokat i KPMG. Han kommenterer jevnlig skatterettslige spørsmål i aviser og på TV.

Ole Gjems-Onstad fra Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI har i en årrekke vært blant Norges mest profilerte fagfolk innen skatterett. Gjems-Onstad er forfatter og medforfatter av nær femti bøker og en rekke artikler i norske og internasjonale fagtidsskrifter.

Det er mulig å delta fysisk eller digitalt

Tid: 09:00-10:00

Sted: BI Nydalen

For registrering og mer informasjon: https://www.bi.no/om-bi/kalender/2022/oktober/statsbudsjettseminar/

Program

08:30-08:55 Frokost serveres.

09:00-09:05 Åpning og velkommen ved rektor Karen Spens.

09:05-09:20 Makroøkonomisk perspektiv på budsjettet ved Gisle J. Natvik.

09:20-09:35 Regjeringens skatteforslag – konsekvenser for bedrifter og den enkelte ved Eivind Furuseth og Ole Gjems-Onstad.

09:35-09:50 Finansielt perspektiv på budsjettet ved Espen Henriksen.

09:50-10:00 Spørsmål fra publikum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Løven foran Stortinget.
Løven foran Stortinget.
Last ned bilde

Lenker

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom