Frelsesarmeen

Birøkterne i Frelsesarmeens rusomsorg vant NM i honning

Del

- Vi er utrolig stolte, deltakerne våre har jobbet hardt for å produsere Norges beste rørte honning! Gjennom arbeidstiltaket BiJobben opplever deltakerne våre tilhørighet og mestring på en rusfri arena, forteller regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg, Frode Woldsund.

NM i honning arrangeres av Honningcentralen, Norges Birøkterlag, BYBI og Matmerk. De har har nå annonsert under Matstreif fredag 6. september at NM-tittelen i rørt honning går til BiJobben. Nyheten ble tatt i mot med enorm glede hos Frelsesarmeens Jobben Oslo.

- Dette er over all forventning, vi er utrolig stolte av våre deltakere som har klart å oppnå denne prestasjonen. Og jeg må legge til at vi er veldig enige i at vi har en super honning. Den fantastiske smaken kommer av at kubene våre står nært Botanisk hage, forteller regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg, Frode Woldsund.

BiJobben er et prosjekt under Frelsesarmeens Jobben-tiltak, og deres åtte kuber på Ensjø og Grønland har produsert om lag 400 kilo honning i sommer. BiJobben er en sosial treningsarena for de som trenger et friminutt fra rusen, for å oppleve å mestre og smake på arbeidslivet. Honningen er høyt verdsatt og meget etterspurt, i fjor opplevde BiJobben at honningen ble utsolgt etter et par dager.

- BiJobben blir raskt et springbrett til mer jobb, vi ser at aktiviteter som dette er viktig på veien ut av rus. Å jobbe med dyr krever konsentrasjon, det er ikke tid eller anledning for å ruse seg. I tillegg opplever deltakerne våre å få et fellesskap og tilhørighet, som vi ser at også er svært viktig på veien ut av rus. Resultatene er fantastiske, og det er utrolig morsomt at deltakerne våre har klart å vinne en NM-tittel i honning, sier Woldsund.

Inntektene går til ytterligere aktivitet
Honningen fra BiJobben kan bestilles via Jobbens Facebook-sider

-  Pengene går til ytterligere aktivitet, og BiJobben vil utvide neste år, forteller Woldsund.

Kontakter

Frode Woldsund
Regionleder, Frelsesarmeens rusomsorg, region sør
Mobil: 901 24 566
Epost: frode.Woldsund@frelsesarmeen.no

Bilder

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom