NAFNAFNAF

BIL, NAF og NBF: Ber Stortinget utsette innføringen av massive avgifter på ladbare hybrider

Del

Støre-regjeringen viser ingen nåde i statsbudsjettet for 2022: Solberg-regjeringens forslag om kraftige avgiftsøkninger på ladbare hybrider blir stående, og skal gjelde fra første januar 2022. Nå reagerer en samlet bransje.

Støre-regjeringen vil gjøre ladbare hybrider dyrere. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
Støre-regjeringen vil gjøre ladbare hybrider dyrere. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

- Dette må Stortinget gjøre om på. Folk som har bestilt en ladbar hybrid i høst og som får den levert over nyttår får med dette forslaget en kraftig avgifts-smell. Det dreier seg om mellom 40 og 80 000 kroner per bil, og det gjelder 10 -15 000 biler. Det sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF.

Sammen med Bilimportørene Landsforening (BIL) og Norges Bilbransjeforbund (NBF) gjør han nå felles sak mot Stortinget for å få utsatt avgifts-innførelsen et halvt år, av hensyn til forutsigbarhet for forbrukeren.

Statsbudsjettet skal nå forhandles i Stortinget, hvor stortingsgruppene til Ap, Sp og SV skal bli enige for å skape et flertall.

- Vi forstår at disse avgiftene kommer, men det må være en viss forutsigbarhet for både kjøpere og selgere, sier Erik Andresen, administrerende direktør i BIL. Å påføre så store avgifter på så kort varsel på så mange folk er det stikk motsatte av forutsigbarhet.

- Dette kan ikke bli stående. Det sier Stig Morten Nilsen, administrerende direktør i NBF. - Stortinget må som minste krav utsette disse økningene et halvt år, av hensyn til forbrukerne og bransje, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Stig Morten NilsenAdministrerende direktørNorges Bilbransjeforbund

Tel:+4791177890

Erik AndresenAdministrerende direktørBilimportørenes landsforening

Tel:+4791566982

Bilder

Støre-regjeringen vil gjøre ladbare hybrider dyrere. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
Støre-regjeringen vil gjøre ladbare hybrider dyrere. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom