Egmont Publishing

Bestis - En venn i nøden! Ny bok ute nå.

Del

Juni 11, 2019. Serieskaperen Kenneth Larsen har tegnet fram et vennskap i Bestis som aldri går i stykker, men som også er et bevis på at man egentlig ikke trenger fiender.


Bestis er en unik stripeserie som handler om et hysterisk vennskap mellom Marthe og Kenneth. Men den handler også om identitet, søken etter noe ekte, og ubesvart kjærlighet. 

Marthe og Kenneth er to barndomsvenner i 20-åra som fortsetter å henge sammen til tross for flere belastende episoder med illojal oppførsel. For hvor går egentlig grensene for date-sabotasje, skremming eller å poste stygge bilder av sin bestevenn i sosiale medier? For Marthe og Kenneths vennskap er, som hos mange bestiser, totalt grenseløst på godt og vondt.

85 % selvbiografisk
Bestis er skapt og tegnet av Kenneth Larsen, og er en 85 prosent selvbiografisk stripeserie. Serien går fast i Aftenposten og Dagbladet, samt flere svenske aviser. Serien har også en veldig stor tilhengerskare på Instagram. Det virker nemlig som at alle kan kjenne seg igjen i dette varme og til tider absurde vennskapet. 

Folka bak seriefigurene snakker ut
I denne Bestis-boka får du også en lang sak om Marthe Nordvik, den andre hovedpersonen i serien og hun har noen interessante betraktninger om hvordan det er å få ungvoksen-livet sitt brettet ut i serien. Et bonusintervju er også gjort med Laila Lovise Bølgerud som har en rolle i serien som den elskovssyke venninnen til Kenneth. En slik sykdom der hun ikke tar nei for et nei, og der hun har et vel lempfeldig forhold til mistelteiner. 

 I Bestis - En venn i nøden får du bli med Marthe i hennes jakt på sommerjobber og kjærligheten. Men Kenneth ønsker en rolig - les, barnefri julefeiring - og ellers kun å henge med Marthe. ikke nødvendigvis fordi han elsker henne over alt på jord, men fordi han kanskje ikke helt innser hvem han er uten henne. 

«Hvem vet, kanskje Kenneth og Marthe i Bestis om noen år nevnes i samme åndedrag som Åge Aleksandersen og Nils Arne Eggen, når folk spørres om hvem de forbinder med ordet «trøndersk»?»
Fra forordet av Tormod Løkling. 

Dette er det perfekte lesestoffet til deg og din bestis. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Marthe og Kenneth under fjorårets Oslo Comics Expo
Marthe og Kenneth under fjorårets Oslo Comics Expo
Last ned bilde

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom