Beredskap i hverdagen

Hovedtemaet på årets konferanse tar utgangspunkt i hverdagen. Den tunge og spisse beredskapen er bygget opp de siste årene, men hvordan står det til ellers? Er systemer og aktører rustet for å fange opp og håndtere kritiske situasjoner, som med stor sannsynlighet ofte treffer i en normalsituasjon, altså hverdagen.
Noen av overskriftene på konferansen er følgende:
- Hvordan har nærpolitireformen påvirket beredskapen i Norge?
- Radikalisering og ekstremisme
- Cyber, samhandling og beredskap – hvordan beskytter vi oss i stat og kommune?
- Psykologisk krigføring og infrastruktur
- Felles forståelse og varsling
- Maritim sikkerhet og beredskap
Målgrupper for konferansen er operative ledere innenfor politi, forsvar, helsesektoren og brann og redning. Men også kommunal og regional administrasjon, statsforvaltningen, industri og næringsliv og frivillige organisasjoner har ansvar og oppgaver inne beredskap. Dessuten er konferansen aktuell for studenter/fagpersoner innen beredskap- og krisehåndteringsrelaterte fag.
Media er velkommen til å følge konferansen, hele programmet eller utvalgte deler. For å kunne legge best mulig til rette er det fint om media kan melde seg på. Ta kontakt med Marte Tøndel, Høgskolen i Innlandet: marte.tondel@inn.no
Eventuelle spørsmål om program og innhold kan også rettes til Politihøgskolen: presse@phs.no
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Nyutdannet politi raskere i fast jobb22.5.2025 11:08:43 CEST | Pressemelding
Gjennom 2024 var det en tydelig bedring i jobbsituasjonen for uteksaminerte med vitnemål fra Politihøgskolen. De nye tallene nå viser at den positive utviklingen fortsetter. Flere kommer raskere i jobb i etaten, og også andelen i faste stillinger øker markant.
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom