WWF Verdens naturfond

Ber alle med aksjer i Equinor stemme for at selskapet skal halvere utslipp

Del

WWF Verdens naturfond og Greenpeace har brukt sin rett som aksjonærer i Equinor og fremmet forslag til generalforsamlingen om at selskapet skal halvere absolutte utslipp innen 2030.

– Vårt forslag innebærer en faktisk nedskalering av fossil produksjon i Equinor. Det må til om vi skal klare å nå klimamålene, og det er helt i tråd med beskjeden fra FNs klimapanel, Det Internasjonale Energibyrået og OECD. Verden vil ikke klare å nå klimamålene uten å begrense tilbudet av olje og gass, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

Forslaget er kort fortalt at Equinor innfører klimamål og utslippsplan i tråd med Parisavtalen og viser i sine rapporter hvordan de skal nå målene.

Equinor har nylig lagt fram en energiomstillingsplan for aksjonærene for å vise hvordan de planlegger å bli et nullutslippsselskap innen 2050. Beregninger WWF har gjort basert på data fra Rystad Energy viser imidlertid at Equinor planlegger å øke oljeproduksjonen og utslippene med 23 prosent i perioden fra 2021 til 2030, noe som er stikk i strid med enhver reell omstillingsplan.

– Dersom Equinor hadde vært seriøse i målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader ville de ikke ha planlagt for en rekke nye investeringer i olje og gass, sier Karoline Andaur.

Det er pver 100.000 som eier aksjer i Equinor og med dette har stemmerett på generalforsamlingen som avholdes 11. Mai.

Inviterer til webinar om Equinor
Tirsdag 3. mai inviterer WWF Verdens naturfond til webinar om Equinor. På agendaen står Equinors energiomstillingsplan og lønnsomhet i en 1,5-graders verden.

Journalister, analytikere og alle med interesse for Equinor er velkommen til å delta

https://wwf.zoom.us/webinar/register/WN_5BSi88yCRFK05iakrNKFQQ 


Vedlegg:
Forslaget fra Greenpeace og WWF Verdens naturfond til Equinors generalforsamling.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond. ©Elin Eike Worren
Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond. ©Elin Eike Worren
Last ned bilde

Dokumenter

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom