Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen setter forskning på barnekreft på dagsorden -Deler ut 25 millioner

Del

Barnekreftforeningen jubler over å kunne dele ut 25 millioner kroner til forskning på barnekreft for andre år på rad, i anledning Den internasjonale barnekreftdagen 15. februar.

Foto: André Clemetsen
Foto: André Clemetsen

Forskning på barnekreft har lenge vært et underprioritert område innen kreftforskningen. Engasjementet rundt barnekreftsaken fra små og store støttespillere har økt betydelig de siste årene. Det gir positive resultater.

-  Tildelingen er en viktig del av barnekreftdagen. Vi er svært glade for å kunne gi en så betydelig sum med penger til forskning på barnekreft. I år får 12 viktige forskningsprosjekter midler. Vi har fått inn mange gode søknader, og vi håper at vi i fremtiden vil kunne gi til enda flere prosjekter. Å finne den beste behandlingen for hvert enkelt barn, er et stort og møysommelig arbeid, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Midler til hjernesvulst
Hjernesvulst er den mest kompliserte formen for barnekreft som flest barn dør av. Det at bl.a. to store og viktige forskningsprosjekter får midler til å forske på nettopp dette, er noe fagmiljøet og Barnekreftforeningen gleder seg stort over.

-   Det er på høy tid at det blir mer forskning på hjernesvulst hos barn. Og det er flott at det er kommet inn søknader fra dyktige forskere her i Norge som skal forske mer på denne diagnosen, sier Nicolaysen.

Markering av Den internasjonale Barnekreftdagen
Tildelingen av forskningsmidler tar plass på Litteraturhuset i Oslo kl 12.00 fredag 15. februar. Forskningsminister, Iselin Nybø, støttespillere, medlemmer og ikke minst forskerne som skal ta imot midler, vil delta på begivenheten. Maria Haukaas Mitt setter farge på arrangementet med vakker sang.

Stor lysmarkering over hele landet
Den symbolske delen av dagen starter litt senere på dagen. Skoler og barnehager over hele landet skal være med å markere med å tenne hjemmelagde lyslykter. På Slottsplassen i Oslo og i flere fylker rundt om i landet, skal lokalforeningene og Barnekreftforeningen sette frem lyslykter og markere dagen for å vise sin omtanke og gi håp til de som er rammet. Utenfor Slottsplassen i Oslo kommer blant annet ordføreren og et barnekor som skal synge for å sette stemning på seremonien.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: André Clemetsen
Foto: André Clemetsen
Last ned bilde

Lenker

Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen
Øvre Vollgt. 11, 3 etg
0158 Oslo

02099http://www.barnekreftforeningen.no

Barnekreftforeningen er en frivillig organisasjon som arbeider for å gi støtte til familier med barnekreft. Foreningen har som mål at ingen barn eller ungdommer skal dø av kreft. Å gi støtte til forskning og sette barnekreft på dagsorden er derfor en viktig del av Barnekreftforeninges arbeid. 

Om Barnekreft

  • Hvert år får i underkant av 200 barn under 18 år i Norge kreft
  • Barnekreft deles ofte inn i 3 hovedgrupper:Leukemi, hjernesvulst og solide svulster
  • 80% av de som får kreft overlever
  • Hjernesvulst er den kreftformen som har dårligst prognose
  • Av sykdom, er kreft årsaken til flest dødsfall hos barn i Norge

 

Følg saker fra Barnekreftforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnekreftforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnekreftforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom