Den Norske Opera & Ballett

Barnekoret synger Alf Prøysen!

Del

I årets konsert med Barnekoret er det Alf Prøysens sanger som står i sentrum. Ledet av Edle Stray-Pedersen byr de 85 sangerne i Operaens barnekor på opptredener med Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken, og mange andre kjente figurer.

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Foto: Jörg Wiesner
Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Foto: Jörg Wiesner

«Samklang, rytmisk og melodisk presisjon, diksjon, formidling – de er rett og slett gjennomprofesjonelle på alle punkter, og utgjør med god margin festivalens musikalske høydepunkt», skrev anmelderen i Scenekunst.no etter Barnekorets fremførelse av The Little Match Girl Passion under den første VOeX-festivalen i mai.

Dette er ikke første gang at koret har høstet glimrende kritikker. Sangerne har stor musikalsk appetitt, og i fjor mottok de Kritikerprisen for musikk for barneoperaen Purriot og den forsvunne bronsehesten. I samarbeid med Nordstrand Ungdomssymfoniorkester gir deg seg nå i kast med sangskatter fra Alf Prøysens univers. Publikum vil få servert Prøysens fineste viser bundet sammen av en gjennomgående fortelling basert på forfatterens utvalgte dramatiske tekster.

Musikalsk ledelse og orkesterarrangement er ved David Maiwald, Barnekorleder er Edle Stray-Pedersen, og regi, utvalg og redigering er ved Gunnar Bergstrøm. Koreografi er ved Kari Anne Bjerkestrand og Kostymedesign ved Grete Rustad. Musikalsk ansvarlige for Nordstrand ungdomssymfoniorkesterer John Westbye og Synnøve Hannisdal.

Konserter 7., 13., 14. og 15. juni.

 

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Foto: Jörg Wiesner
Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Foto: Jörg Wiesner
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom