Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom sikrer seg attraktiv eiendom ved Drammen stasjon

Del
Bane NOR Eiendom AS har kjøpt Grønland 32, rett ved Drammen stasjon, for 335 millioner kroner som et ledd i deres satsning på knutepunktutvikling i Drammen.
Statens Hus, Drammen.
Statens Hus, Drammen.

Eiendommen, som er kjent som Statens Hus, ble kjøpt for 335 millioner kroner. Den består av et velholdt kontorbygg på ca 7.400 kvm som ble bygget i 1996 og er leid ut til offentlige leietakere. Årlig leie er på rundt 18 MNOK og den største leietakeren er Vestre Viken HF.

Vi ønsker å legge til rette for en helhetlig utvikling av knutepunktet Drammen stasjon, sier Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom. Selskapet er allerede i gang med å planlegge utviklingen av naboeiendommen Skamarken, som i dag brukes til parkering av tog.

- Drammen går gjennom en av landets mest spennende modernisering og byutvikling. Vi er med på det og vil gjøre det lettere for folk å reise til og fra Drammen på en miljøvennlig måte.

Grønland 32 ble kjøpt direkte av Entra. Bane NOR Eiendoms juridiske rådgiver i prosessen har vært Advokatfirmaet Thommessen.

13 milliarder kroner og 1,2 millioner kvadratmeter

Staten investerer ca 13 milliarder i jernbane i Drammen og når den står klar i 2025, frigis arealer Bane NOR Eiendom skal bruke til å skape spennende prosjekter i bl.a. områdene Nybyen og Tangenkaia. Totalt planlegger Bane NOR Eiendom over tid å utvikle 1,2 millioner kvadratmeter med boliger og kontor i regionen. Det kan tilsvare 13.000 nye boliger og inntil 35.000 arbeidsplasser i nærheten av togstasjonene i området.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Statens Hus, Drammen.
Statens Hus, Drammen.
Last ned bilde
Morten Austestad
Morten Austestad
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom AS eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 23,6 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Vi utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr vi gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr selskapet funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Våre 150 ansatte håndterer en portefølje på 926 bygg og ca. 3.000 leiekontrakter, og over 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter. De årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom AS er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å utvikle attraktive knutepunkt som får flere til å velge toget..