Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom selger Quality Hotel River Station Drammen til NREP

Del

Bane NOR Eiendom AS selger Quality Hotel River Station Drammen til det nordiske eiendomsselskapet NREP for 485 millioner kroner. Det moderne hotellet ble ferdigstilt i november 2019, og har en unik knutepunkts-beliggenhet på togstasjonen i Drammen sentrum.

Quality River Station Hotel i Drammen. Foto: Terje Borud
Quality River Station Hotel i Drammen. Foto: Terje Borud

Hotellet har 247 rom, konferanse- og møteromsfasiliteter med en kapasitet på opp mot 600 personer og brutto utleieareal på drøyt 13 500 kvadratmeter. Hotellet er utleid til en av Nordens ledende hotellkjeder, Nordic Choice, med en gjenværende leiekontrakt på 13 år.

Fortsetter å ekspandere
NREP har en klar ambisjon om å øke tilstedeværelsen i Norge. I 2021 har den nordiske private equity-aktøren gjort betydelige investeringer i Norge, hentet kapital til flere av sine fond, samt doblet organisasjonen i Norge for fremtidig vekst. Hotellinvesteringen gjøres i NREP Income+, fondet som tidligere kjøpte Coops 86 000 kvadratmeter store hovedlager på Gardermoen, samt Odas nye lagerbygg på Liertoppen.

- Vi er veldig fornøyde med å få dette kjøpet i havn og dermed gi NREP et enda sterkere fotfeste i Norge. Hotell er ikke et strategisk segment for NREP men likefult et segment vi ser på med interesse, og hotellet i Drammen tilfredsstiller NREPs krav til god beliggenhet. Byggets beskaffenhet med tanke på moderne kvaliteter og bærekraft er også et sentralt moment. For øvrig ser vi på Drammen som et interessant marked med en spennende fase foran seg. Vi gleder oss også over å gjennomføre en transaksjon med Bane NOR som er en ledende aktør i det norske markedet, sier Jens Petter Hagen, Partner og leder av NREP Norge.

Drammen fortsatt viktig
Bane NOR Eiendom har gjennomført en rekke prosjekter i Drammen, og har også flere pågående prosjekter som Proffen Hageby, Tangenkaia, Nybyen og Drammen helsepark. Salget av Quality Hotel River Station er imidlertid ikke en indikasjon på mindre satsning i elvebyen.

- Drammen er en veldig viktig by for oss. I tillegg til alle prosjektene vi har i dag, så kommer vi til å fortsette og investere i dette markedet i fremtiden, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

- Det er også svært gledelig for oss å overlevere hotellet til en så profesjonell aktør som NREP. Vi er godt fornøyde med dette salget, sier han.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Bane NOR Eiendom i salgsprosessen. Advokatfirmaet Thommessen har vært Bane NOR Eiendoms juridiske rådgiver, mens Wikborg Rein har bistått NREP.
______________

Om NREP:
Med Nord-Europa som nedslagsfelt jobber NREP for å utvikle eiendom og eiendomsrelaterte virksomheter for å skape verdi for kunder, samfunnet og byer som helhet. Med hovedsakelig pensjonsfond som investorer, tror NREP på langsiktig bærekraftig verdiskaping når de investerer i, utvikler og forvalter eiendom. NREP fokuserer primært på byutvikling, boligutvikling, moderne logistikk og omsorgsboliger. NREP ble grunnlagt i 2005 og er i dag anerkjent som en ledende eiendomsinnovatør i Norden med 420 ansatte.

Nøkkelord

Kontakter

Jens Petter Hagen, Partner og Leder i NREP Norge, (+47) 482 78 731, jph@nrep.com

Morten Austestad, utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, (+47) 974 74 983, morten.austestad@banenor.no

Bilder

Quality River Station Hotel i Drammen. Foto: Terje Borud
Quality River Station Hotel i Drammen. Foto: Terje Borud
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Bane NOR Eiendom AS er heleiet av Bane NOR SF, hvor eiendomsvirksomheten forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Eiendomsvirksomheten har 200 ansatte og omfatter totalt 1.660 bygg og ca. 3.700 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom