Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom selger Generaldirektørboligen

Del

Generaldirektørboligen som ligger på Filipstad i Oslo, har vært i jernbanens eie siden begynnelsen av 1900-tallet. Det er eiendomsselskapet Vatne Property som kjøper den ærverdige eiendommen.

- Generaldirektørboligen er en historisk arv som vi har hatt med oss i mer enn 100 år, og det er med et visst vemod vi gir slipp på den. Likevel er vi ikke i tvil om at det er riktig å selge eiendommen og benytte de frigjorte midlene til andre, viktigere formål for jernbanen. For oss er potensialet i eiendommen fullt utnyttet, og vi er glad for å ha en solid kjøper som kan gi Generaldirektørboligen en ny renessanse, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom.

Generaldirektørboligen selges til en pris på 80 millioner kroner.

Om eiendommen
Generaldirektørboligen, også kalt Heftyevillaen eller Villa Filipstad, og den nær fem mål store omkringliggende parken er en del av et historisk grøntdrag på Frogner i Oslo. Eiendommen er fredet og har både historisk, antikvarisk og arkitektonisk verdi.

Villaen ble tegnet av stadskonduktør Georg Bull og oppført i 1864 som bolig for bankier Jørgen Haslev Heftye. I 1909 kjøpte staten eiendommen og den ble i mange år benyttet som bolig for NSBs generaldirektør.

Bygningen som er på 1.533 kvadratmeter, er bygget i pusset tegl i sengotisk stil med høye tårn. Den er renovert flere ganger både utvendig og innvendig, sist i 2017, og fremstår i dag som meget presentabel.

Generaldirektørboligen er i sin helhet utleid til Norske tog AS.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom. Foto: Sune Eriksen
Administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom. Foto: Sune Eriksen
Last ned bilde

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 49,9 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Bane NOR Eiendom utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr selskapet gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr Bane NOR Eiendom funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Bane NOR Eiendom har 200 ansatte. Porteføljen omfatter totalt 1660 bygg og ca. 3.700 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å få flere til å bruke tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU30.6.2021 20:37:14 CEST | Pressemelding

Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom