Bane NOR EiendomBane NOR Eiendom

BANE NOR EIENDOM AS SIKRER SEG EN AV OSLOS MEST ATTRAKTIVE EIENDOMMER

Del

Bane NOR Eiendom AS har kjøpt Strandgaten 19 i Oslo, også kjent som Paleet parkeringshus, som et ledd i sin strategi om å utvikle attraktive knutepunkt som hjelper flere å ta tog.

Strandgata 19 ligger rett ved Oslo S.
Strandgata 19 ligger rett ved Oslo S.

Det er ekstremt sjelden at store eiendommer rett ved Oslo S er til salgs. Bane NOR Eiendom AS var derfor klare på at dette var en tomt de ønsket å investere i med et langtidsperspektiv. Strandgaten 19 er et kombinert kontor-, forretnings- og parkeringsbygg med Østbanehallen som nærmeste nabo.

Dette gir et helt unikt potensiale for å utvikle et tilbud som vil føre til at det blir lettere for flere å ta tog, sier Morten Austestad, direktør utvikling, Bane NOR Eiendom AS som forteller at Bane NOR Eiendom AS planlegger å utvikle eiendommen med kontor, handel og funksjoner for Bane NOR og jernbanen.

Han legger til: – Det har vært en rivende utvikling ved Oslo S de siste årene som gjør at dette området har blitt enda mer attraktivt for handel, fritid og arbeid. Med Norges største togstasjon som nærmeste nabo er det lett for folk å reise til og fra dette området på en miljøvennlig måte.

Vi går nå inn i en planleggingsperiode der vi vurderer hvordan vi kan best utvikle denne tomten på en måte som gir god avkastning og eventuelt bruk som kan være til nytte for jernbanen, fortsetter Austestad. – Først vil vi sette oss ned og komme opp med ideer, og deretter vil vi ha tett dialog med leietakere, planmyndigheter og politikere i Oslo kommune.

- Vi takker Akershus Eiendom og Wiersholm for en god prosess, og for Indigo Management for konstruktive forhandlinger for å lande denne avtalen.

Fakta om Strandgata 19:

  • Kombinert kontor-, forretnings-, og parkeringsbygg
    • Ca. 16 200 kvm BTA og ca. 2 300 kvm tomt
    • Oppført i 1987 over 9 etasjer
    • Ca. 395 parkeringsplasser i dag
  • Utleid til flere leietakere

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Strandgata 19 ligger rett ved Oslo S.
Strandgata 19 ligger rett ved Oslo S.
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Bane NOR Eiendom AS utvikler attraktive og effektive kollektivknutepunkt for å bidra til bærekraftig by- og stedsutvikling i Norge. Med sterk satsing på knutepunktutvikling og et genuint miljøengasjement, er Bane NOR Eiendom AS en viktig bidragsyter for at flere velger å ta toget.

Bane NOR Eiendom AS er heleiet av Bane NOR SF og forvalter og utvikler jernbaneeiendom. De fleste eiendommene som utvikles er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen. De senere årene har selskapet realisert store prosjekter inkludert bl.a. Barcode i Bjørvika, boligprosjektet Grefsen Stasjon i Oslo, moderne kontorbygg i Schweigaards gate i Oslo og nye næringsbygg ved Drammen, Bergen, Kristiansand og Trondheim Stasjon.

Bane NOR Eiendom AS har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene i prosjekter utgjør ca. 1,5-2,0 milliarder kroner. Markedsverdien av Bane NOR Eiendom AS er ca 20 mrd NOK.

For mer informasjon, se banenoreiendom.no.

 

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom