Bakerlandslaget til VM i januar

Coupe du Monde de la Boulangerie ble startet i 1992, og har siden blitt holdt hvert tredje eller fjerde år. Formålet med konkurransen er å samle håndverksbakere fra hele verden for å feire faget, dele kunnskap om tradisjonelle baketeknikker og gjeninnføre verdien av bakefaget som et håndverk. Tolv land får være med i konkurransen, og den norske deltagelsen i neste års konkurranse har stor betydning for hele den norske baker- og konditorbransjen. I et slikt mesterskap får vi vist frem norsk bakekunst og særpreg for hele verdenseliten.
Det norske laget består av Rémy Corbet (Mesterbakeren), Trude Brendehaug (Bollebar) og Xiao Juan Peng (Naustdal Dampbakeri). Corbet er egentlig trener for laget, men har nå steppet inn for Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri) som valgte å trekke seg pga. smittesituasjonen. Det har aldri før vært satset så tungt på et mesterskap for norske bakere, og Corbet har som mål at Norge lander på øverste halvdel av resultatlisten.
Tema for konkurransen er "kjærlighet", og det norske laget jobber hardt med produkter som skal skille seg ut på smak og estetikk. – Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsker å utnytte, sier Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kan likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i baguetter.
Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng har hovedansvar for hver sin kategori, som er henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeider laget om en fjerde kategori som er sandwich.
Mesterskapet går fra 22. til 25. januar, og hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden 23. og 24. Januar.
Nøkkelord
Kontakter
Kjetil Dale AasFagansvarligBKLF AS, Opplæringskontoret, landslaget
Tel:+47 40 400 444kda@bakerkonditor.nowww.bklf.no/om-bklf/Administrasjon/kjetil-dale-aas/Bilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom