Avlyser fysiske tester i opptaket

De som blir tatt opp som studenter etter årets opptak, vil som tidligere møte fysiske krav i politiutdanningen. Kravene i de fysiske fagene vil ikke bli endret.
3459 søkte politiutdanning til om lag 400 plasser innen fristen 1. mars. Omtrent 1400 søkere sendte deretter inn nødvendig dokumentasjon for å delta videre i opptaket. Alle disse får nå beskjed om at de fysiske testene ikke skal gjennomføres i år. I tidligere år har ca 12 – 15 prosent av antallet som ble innkalt, ikke bestått de fysiske testene.
Øvrige opptaksprøver og vurderinger går som planlagt, men med noen justeringer.
Politihøgskolen jobber i disse dager med å finne egnede løsninger for dette. Den personlige egnethetsvurderingen planlegges gjennomført som telefonintervjuer, i regi av opptaksnemndene.
Innkalles snart
Politihøgskolen anslår at omtrent 800 av de høyst rangerte søkerne vil bli innkalt til en slik egnethetsvurdering. Legeerklæring og politiattest blir sjekket som før.
Anders Tveit Lundemo er fungerende seksjonsleder for Opptak og Rekruttering ved Politihøgskolen. Han utdyper beslutningen, som er tatt i samråd med Politidirektoratet.
- Høgskolen gjennomfører årets opptak i tråd med gjeldende smittevernhensyn. Vi skulle selvsagt ønsket et opptak der søkerne viser at de oppfyller våre fysiske opptakskrav, før et eventuelt tilbud om studieplass. Karakterer - og da konkurransepoeng – har stor betydning ved opptak også til Politihøgskolen, og vil kanskje kunne få noe større betydning i år siden de fysiske opptakskravene utgår. Men det er altså ikke mulig å iverksette fysiske tester slik situasjonen er nå.
Møter samme krav
Tveit Lundemo understreker at de søkerne som får tilbud om studieplass vil møte fysiske krav i selve utdanningen.
- Søkerne får informasjon om at de som tas opp til politiutdanningen vil møte fysiske krav i studieløpet. Kravene i de fysiske fagene i løpet av studiet vil ikke bli endret selv om de fysiske testene ved opptak bortfaller i år. De som tas opp i 2020 og fullfører med vitnemål fra Politihøgskolen vil på alle områder ha vært gjennom samme vurderinger og krav som tidligere kull.
Politihøgskolen går nå inn i neste fase av opptaket i mai og juni, med endelig resultat gjennom Samordna opptak i midten av juli.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Nyutdannet politi raskere i fast jobb22.5.2025 11:08:43 CEST | Pressemelding
Gjennom 2024 var det en tydelig bedring i jobbsituasjonen for uteksaminerte med vitnemål fra Politihøgskolen. De nye tallene nå viser at den positive utviklingen fortsetter. Flere kommer raskere i jobb i etaten, og også andelen i faste stillinger øker markant.
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom