Avinor

Avinor tildeler kontrakt til Team Marstrand/Advansia

Del

Marstrand AS og Advansia AS har etablert et arbeidsfellesskap og blitt tildelt kontrakt for byggherreorganisasjon i forbindelse med utbyggingen av Ny lufthavn Bodø.

Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter
Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter

Avinor har valgt å tildele Team Marstrand/Advansia kontrakten for byggherreorganisasjon i forbindelse med utbyggingen av Ny lufthavn Bodø. Tildelingen gjøres etter en omfattende utvelgelsesprosess med konkurranse mellom tre sterke tilbydere. Organisasjonen vil begynne arbeidet så snart kontrakt er signert.

Selv om byggeherreorganisasjonen nå er på plass må finansieringen avklares før man kan sikre og gjennomføre prosjektet. 

Overbevisende

- Det har vært en god konkurranse med tre kompetente tilbydere og vi er glade for å komme et skritt nærmere realiseringen av Ny lufthavn i Bodø. Dette er viktig for fremdriften av prosjektet, og vi gleder oss til å samarbeide med Team Marstrand/Advansia, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor.

Tilbudet fra Team Marstrand/Advansia hadde det beste forholdet mellom pris og kvalitet med utgangspunkt i konkurransegrunnlagets tildelingskriterier.

- Gjennom anskaffelsesprosessen har Team Marstrand/Advansia på en overbevisende måte demonstrert gode samhandlingsferdigheter og vist hvordan de ønsker å gjennomføre prosjektet på en best mulig måte, sier Foss.

Etablerer to hovedentrepriser
Det er besluttet at hovedentreprisene «anleggsentreprise» og «terminalbyggentreprise» skal gjennomføres som totalentrepriser med samspill som gjennomføringsmodell. I den første fasen av prosjektet vil byggherre i samarbeid med entreprenør prosjektere endelig løsning og avtale pris for utbyggingen.

For at samspillsmodellen skal fungerer best mulig, har Right Management bidratt med å evaluere kompetansen til de tilbudte kandidatene, og deres evne til å fungere godt som team. Alle tilbyderne har gitt positive tilbakemeldinger til anskaffelsesprosessen, og uttrykt at de setter pris på, og ser en merverdi i de nye metodene som har vært tatt i bruk for å evaluere kompetanse ved denne anskaffelsen. 

Ser frem til samarbeidet med Avinor
Prosjektdirektør Paul Torgersen fra Team Marstrand/Advansia sier de ser frem til å komme i gang med oppdraget, og skal vise seg tilliten verdig.

- Å få lede utbyggingen av Ny lufthavn Bodø er en drømmeoppgave for meg og teamet vårt. Jeg vil berømme Avinor for måten oppdraget ble satt ut. Vi skal nå gjøre alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier han.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter
Foto: Norconsult - LPO - Archus arkitekter
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom