Avinor

Avinor ønsker å rekruttere unge fra nord

Del

Ønsker å tiltrekke seg arbeidskraft fra de nordligste fylkene.

En viktig yrkesgruppe i Avinor er lufttrafikkbetjent (AFIS-fullmektig). De har sin arbeidsplass i tårnet eller i et tårnsenter, og gir trafikkinformasjon til fly og helikopter på flyplassen, og har også oversikt over bakketrafikken.

Avinor er selv ansvarlig for å utdanne denne yrkesgruppen. Utdanningen består av et grunnkurs i lufttrafikktjeneste og et simulatortreningskurs. Deretter har eleven en praksisperiode ved en lufthavn, i cirka 10 måneder.

- Jeg søkte meg til dette yrket i fjor, og ble tatt inn i programmet. Jeg er nå i gang med utdanningen og så langt virker dette som et spennende yrke i et hyggelig miljø, sier Hilde Marie Hermann, for tiden AFIS-elev i Avinor. 

Avinor er i disse dager ute med en kampanje for å tiltrekke seg de riktige kandidatene- og de befinner seg nord for Trondheim:

- Det er svært viktig for oss å tiltrekke oss kandidater fra de nordligste fylkene, spesielt fordi mange av tårnene på sikt skal flyttes til et tårnsenter i Bodø. Derfor retter vi rekrutteringskampanjen i høst til disse områdene primært. Vi kan friste med lønn under utdanning og spennende arbeidsoppgaver i luftfartsbransjen, forklarer kommunikasjonssjef  i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Søkeren må fylle 21 år innen utgangen av 2020.
Mer info her: https://www.facebook.com/afiselev/ og https://avinor.no/afis.  

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom