Avinor Flysikring ASAvinor Flysikring AS

Avinor Flysikring og Luftforsvaret har signert intensjonsavtale om testing av Remote Towers

Del

Et nytt kapittel i norsk luftfartshistorie ble skrevet da det fjernstyrte tårnsenteret – Remote Tower Centre - i Bodø gikk på lufta 19. oktober. Widerøe ble det første flyselskapet som ble loset trygt frem til Røst lufthavn. Nå har Luftforsvaret og Avinor Flysikring inngått en intensjonsavtale om testing av teknologien knyttet til fjernstyring av tårn for bruk på Luftforsvarets baser.

Bildekreditt: Avinor Flysikring
Bildekreditt: Avinor Flysikring

-Vi er naturligvis tilfreds med å ha signert en intensjonsavtale om testing av Remote Towers-løsningen ved Luftforsvarets baser. Vi har helt siden starten sett at Remote Tower-løsningen har et stort potensial ved Avinors sivile lufthavner. Det at Luftforsvaret nå vil teste løsningen vår også for militært bruk, understreker potensialet som Remote Towers-teknologien har, sier Anders Kirsebom, administrerende direktør i Avinor Flysikring.

Det er en målsetting at testingen av Avinor Flysikrings Remote Towers-teknologi vil starte i 2020. Løsningen vil tilpasses Luftforsvarets krav hva angår sikkerhet og andre behov. Avinor Flysikring vil ha ansvaret for å levere operativt personell og systemkunnskap i testfasen.

- Utviklingen av en militær pilot for Remote Tower systems vil i første omgang foregå på Luftforsvarets base Rygge. Dette er et svært spennende konsept, som kan bidra til å sikre nødvendige lufttrafikktjenester i hele konfliktspekteret fra fred til krig, og som også kan bidra til å effektivisere basedriften både sivilt og militært. Forsvarets materielladministrasjon og Forsvarets forskningsinstitutt vil også spille sentrale roller i denne utviklingen. Vi ser fram imot å samarbeide om å utvikle en løsning som kan ivareta både sivile og militære behov, sier generalmajor Tonje Skinnarland, sjef Luftforsvaret.

Nøkkelord

Kontakter

Avinor Flysikring:
Erik Lødding, kommunikasjonssjef
Mobil: 907 85 055 / 930 07 689 / e-post: erik.lodding@avinor.no

Luftforsvaret:
Major Stian Roen, talsperson for Luftforsvaret
Mobil: 915 24 068 / e-post: stian.roen@u.mil.no

Bilder

Bildekreditt: Avinor Flysikring
Bildekreditt: Avinor Flysikring
Last ned bilde
Sjef Luftforsvaret, Tonje Skinnarland. Bildekreditt: Torgeir Haugaard/Forsvaret
Sjef Luftforsvaret, Tonje Skinnarland. Bildekreditt: Torgeir Haugaard/Forsvaret
Last ned bilde
Administrerende direktør Anders Kirsebom, Avinor Flysikring. Bildekreditt: Avinor
Administrerende direktør Anders Kirsebom, Avinor Flysikring. Bildekreditt: Avinor
Last ned bilde

Om Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring AS
Avinor Flysikring AS
Postboks 150
2061 Gardermoen

67 03 00 00https://avinor.no/flysikring/

Avinor Flysikring AS leverer tårntjeneste på flyplasser og fjernstyrte tårn, flygekontrolltjeneste for trafikken i norsk luftrom og teknisk infrastruktur for flynavigasjon.

Avinor Air Navigation Services delivers tower services at airports, remote tower services, en-route services and technical infrastructure for air navigation.

Følg saker fra Avinor Flysikring AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor Flysikring AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring og Frequentis er vinnere av internasjonalt anerkjent pris12.2.2021 11:25:08 CET | Pressemelding

Bransjemediet Air Traffic Management Magazine har tildelt Avinor Flysikring og Frequentis den prestisjetunge prisen Air Traffic Management Award 2020 i kategorien “ATM/UTM Integration” for måten selskapene sammen har klart å integrere droner i norsk luftrom. Juryen anerkjenner måten selskapene har oppnådd bedre situasjonsforståelse for dronetrafikken i luftrommet, samt en mer effektiv kommunikasjon mellom dronebrukere og flygeledere i kontrolltårn ved lufthavner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom