myOnventmyOnvent

Arrangerer OL i bærekraft

Del
Over 1500 deltagere fra 65 land konkurrerer om Global Talent Award, som deles ut foran 5000 publikummere - på et loft i Oslo.

Bak konkurransen står det norske teknologiselskapet myOnvent. Sammen med blant annet Oslo kommune, Natural State og World Economic Forums Global Shapers-initiativ organiserer de Global Talent Week, som prisen er en del av. Konferansen samler over 5000 deltagere fra hele verden. Men i motsetning til mange andre konferanser er karbonavtrykket fra deltagernes flyreiser null, og ingen engangskaffekopper går i søpla. Hele konferansen arrangeres nemlig digitalt, fra et loft i Gamlebyen i Oslo.

Initiativtaker Bjørn Christian Nørbech har bakgrunn fra den olympiske bevegelsen, og ville bygge en plattform for å legge til rette for at folk kunne komme sammen fra hele verden for å realisere FNs 17 bærekraftsmål.

– Bærekraftsmålene krever globale løsninger, og derfor har vi utviklet denne arenaen hvor folk kan komme sammen uansett hvor de bor i verden - det eneste man trenger er en internett-linje. Nå står vi igjen med 100 semifinalister som har foreslått løsninger som alle egentlig er verdige vinnere av premien på 10 000 Euro, sier Nørbech.

Blant høydepunktene i løpet av konferansen er et større intervju med bærekraft-begrepets “mor”, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland. – Brundtland-kommisjonen definerte bærekraft slik vi kjenner det med sin rapport i 1987, og det er en enorm ære at Gro Harlem Brundtland deltar på Global Talent Week. Hun er fortsatt en stor inspirasjon for alle de som jobber med å skape en mer bærekraftig fremtid.

Global Talent Week er et gratis arrangement som er åpent for alle som ønsker å delta. Konferansen ble arrangert for første gang i 2013. Den gang var teknologien som kreves for å skape globale arrangementer online ennå i støpeskjeen. Nørbech tok utfordringen, og har i løpet av de siste årene bygget opp plattformselskapet myOnvent, som nå er en ledende leverandør innen online events. FN har blant annet valgt plattformen for sin AI for Good-satsing, og bygget verdens største AI nettverk med det norske selskapet teknologi.

– myOnvent fikk bærekraft inn med morsmelken, det var hele grunnen til at vi startet selskapet. Vi ønsket å bygge en plattform hvor folk kunne dele erfaringer, ideer og muligheter uten at reisevei eller budsjett var en hindring, sier Nørbech.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om myOnvent

myOnvent
myOnvent
Bureisergrenda 170
2365 Åsmarka

http://www.myonvent.com

myOnvent er et norsk selskap fra Åsmarka i Ringsaker som leverer en verdensledende digital plattform for konferanser, foredrag, messer og mye mer. Selskapet har over 40 medarbeidere i 10 land.

Gjennom å digitalisere møteplasser bidrar myOnvent til å gjøre arrangementer mer bærekraftig, blant annet ved å eliminere behovet for å reise for å møtes. Selskapet, som ble startet etter erfaringer gjort med arbeid blant annet med IOC og den olympiske bevegelsen, har opplevd bratt vekst gjennom pandemien, og hjelper når kunder med å omstille seg til en fremtid med hybride events hvor fysiske og digitale møteplasser sømløst kombineres, blir den nye standarden.

Selskapet jobber blant annet med Equinor, NHO og USBL i Norge, og har en rekke internasjonale kunder, inkludert FN-prosjektet AI for Good.