Dyrebeskyttelsen Norge

Arrangerer kastreringskampanje på "Black Friday"

Del

I forbindelse med «Black Friday» fredag 23. november, kan katteeiere rundt om i landet få gode priser på kastrering og ID-merking av sin katt hos mange av landets dyreklinikker. Kampanjen arrangeres for å forhindre hjemløshet og dårlig dyrevelferd.

Black Friday-kampanjebilde. Illustrasjon: Dyrebeskyttelsen Norge
Black Friday-kampanjebilde. Illustrasjon: Dyrebeskyttelsen Norge

Flerparten av dyrene som får hjelp av Dyrebeskyttelsen Norge hvert år er katter. Felles for de fleste av dem er at de er hverken kastrerte eller ID-merket. Nå ønsker Dyrebeskyttelsen Norge å sette fokus på dette problemet ved å arrangere en kastreringskampanje med hjelp av veterinærklinikker rundt om i landet.

- Vi ser dessverre at antallet eierløse og forlatte katter øker for hvert år, selv om det er godt kjent hvor viktig kastrering og ID-merking er for å ivareta velferden til katten. Kastrering og ID-merking forhindrer uønskede katteunger og hjemløshet, samtidig som at ID-merking gjør det mulig å gjenforene bortkomne katter med dyreeier. Vi håper at denne kampanjen vil få flere til å ta grep om velferden til kattene sine, sier Åshild Roaldset, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Stort samfunnskapt problem

Hvert år redder Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger nærmere 7500 dyr fra hjemløshet og lidelse. Flerparten av disse er katter som enten har kommet seg vekk hjemmefra, blitt dumpet av eier eller er født av en allerede hjemløs kattemor. Uten ID-merking er det svært vanskelig å gjenforene katten med eier.

Hvert år fødes titusenvis av «uønskede» kattunger, fordi katteeiere lar katten sin gå ukastrert utendørs. Katter har høy forplantningsevne og kan få hundrevis av kattunger på kort tid. Den som er eier av kattemor blir også eier av kattungene.

 

Anbefaler kastrering før katten får bevege seg utendørs

Har du en katt i hus som ikke er kastrert og ID-merket?

På denne tiden av året vil mange av de kattungene som fødes sommerstid være store nok til at de er kjønnsmodne og bør kastreres og ID-merkes – før man lar katten få oppholde seg utendørs.

Samarbeider med landets dyreklinikker

For å delta i årets kampanje, kan man kontakte Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og be om oversikt over hvilke klinikker man kan benytte seg av på sitt hjemsted. Lenke til mer informasjon ligger nederst i saken.

Book time til fredag 23. november, og få gode tilbud eller pakkepriser på kastrering og ID-merking av din katt. Vær raskt ute, timene fylles raskt opp, men det oppfordres likevel at man booker inn en annen dato om det skulle være fullt. Mange klinikker har lengre kampanjeperiode eller pakkepris på kastrering og ID-merking i løpet av året.

Mer om kampanjen: https://www.dyrebeskyttelsen.no/2018/11/06/black-friday-kampanje/

Nøkkelord

Kontakter

Åshild Roaldset | Daglig leder og veterinær | +47 95 21 20 63 / aashild@dyrebeskyttelsen.no

Annette Bjørndalen Søreide | Kommunikasjonsrådgiver | +47 95 21 11 28 / annette@dyrebeskyttelsen.no

Bilder

Black Friday-kampanjebilde. Illustrasjon: Dyrebeskyttelsen Norge
Black Friday-kampanjebilde. Illustrasjon: Dyrebeskyttelsen Norge
Last ned bilde
Åshild Roaldset, daglig leder Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Anne K. Harkestad
Åshild Roaldset, daglig leder Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Anne K. Harkestad
Last ned bilde
Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Anne K. Harkestad
Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Anne K. Harkestad
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen Norge
Dyrebeskyttelsen Norge
Øvre gate 7
0551 Oslo

23 13 92 50http://www.dyrebeskyttelsen.no

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 28 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Med over 9000 medlemmer, er vi en av landets største og eneste landsdekkende dyrevernorganisasjon som gir praktisk hjelp til dyr i nød. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.

Med flere tusen medlemmer i ryggen taler vi dyrenes sak overfor publikum, myndigheter og media. Vi sprer nye tanker der man ikke lenger ser verdien av et dyrs liv. Vi griper inn der dyr blir utsatt for urett.

Følg saker fra Dyrebeskyttelsen Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrebeskyttelsen Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrebeskyttelsen Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom