Kasakhstans Ambassade i Norge

Arrangerer festival oppkalt etter Thor Heyerdahl

Del

Den 24.-25 juli er Kazakhstan er vertskap for Thor Heyerdahl Festival of Ancient Technologies.

Målet med festivalen er vise frem urbefolkningens materielle kultur, basert på de viktigste arkeologiske funnene fra bronsealderen, jernalderen og middelalderen. Funnene vitner om viktige historiske prosesser, kulturell kommunikasjon og teknologiske fremskritt på et globalt nivå.

Festivalen avholdes i Kostanay-regionen av Kasakhstan, og arrangeres i år online. Her vil virkelighetsnære arkeologiske monumenter demonstrere aspekter ved urbefolkningens hverdagsliv, militære forhold og spirituelle kultur.

Arrangementet er oppkalt etter den norske oppdageren Thor Heyerdahl, og har fått navnet «Desht Thor». «Desht» stammer fra Desht-i-Kipchak, som er historisk region i Eurasia.

Thor Heyerdahls familie er glad for at festivalen er oppkalt etter han.

-Thor Heyerdahl oppfordret oss til å drømme om eventyr, stille spørsmål og utforske fortiden. Hans prosjekter fungerte på tvers av akademia og landegernser, der kunnskap fra mange ulike kulturer og disipliner med kombinert, sier Heyerdahls datter Betina. Hun har uttrykt et ønske om at Thor Heyerdahl «igjen kan tjene som inspirasjon for unge arkeologer».

Festivalens ledelse har i år valgt å legge mer vekt på turisme, både innenlands og internasjonalt under arragengementet. I tillegg legges det vekt på å få frem den historiske arven til Kasakhstan.

-Vi inviterer fagfolk så vel som amatører, historikere, arkeologer, etnografer, reaktorer, håndverkere, kulturforskere, musikere og fekstere. Alle som er interessert i historie og reise er velkomne til å delta, sier arrangøren.

Her kan du lese mer og melde deg på det digitale arrangementet.

https://desht-thor.webtraining.education/en/home-2021-en/#request

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Seminar-suksess om mangfold og nasjonsbygging1.6.2021 19:32:43 CEST | Pressemelding

2021 markerer 30-årsjubileet for opprettelsen av Kasakhstan som uavhengig stat etter Sovjetunionens fall. Siden den gang har Kasakhstan tatt store steg for å modernisere landet sosialt, kulturelt og økonomisk. Som et ledd i markeringen skal Kasakhstan ha en rekke arrangementer i Norge. Det første arrangementet ble avholdt digitalt i forrige uke. Seminaret hadde etnisk mangfold og nasjonsbygging som tema, og ble en stor suksess.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom