Årets vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 2021

- Det er 14. gang vi arrangerer denne konkurransen og pandemien har bydd på mange utfordringer, men også gode muligheter for spennende eksponeringer og god tilgang av frukt, bær og grønnsaker i butikk, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). - Og i år var det det naturlig å innlemme nettbutikkene i konkurransen og vi har for første gang kåret «Beste 5 om dagen nettbutikk».
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 2021 i konkurransens ulike kategorier er:
Årets vinnere i kategorien «Beste 5 om dagen butikk» stor og liten butikk
Prisen for Stor butikk over 1000m2 gikk til Obs! Haugesund, foran konkurrentene Coop Mega Vindern og Eurospar Hundstad.
Prisen for Liten butikk under 999 m2 gikk til Bunnpris & Gourmet Tyholt, Trondheim, som forøvrig opprettholder samme plassering som fra 2020 (!), foran Joker Suldalsosen og Extra Nesodden.
Årets vinner i kategorien «Beste 5 om dagen nettbutikk»
Det er første gang nettbutikker er med i konkurransen og i år var tre kandidater med i denne kategorien, Oda.com og Meny.no, samt Engrosnett.no som leverer i Bergensområdet.
Vinner i denne nyopprettede kategorien ble i år Meny.no.
Året vinner i kategorien «Beste 5 om dagen Ambassadør»
Årets toppkandidater for kategorien har vært Monica Olsen fra SPAR Kjelsås, Susanne Hansen fra Meny Wilbergjordet, Elisabeth Dydland fra Coop Mega Ålgård og Kine Stenhaug fra Bunnpris & Gourmet Tyholt.
Elisabeth Dydland fra Coop Mega Ålgård gikk av med seieren blant årets toppkandidater og utmerker seg spesielt med sitt engasjement både overfor kunder, kollegaer og andre ansatte i Coop. Elisabeth har en sterk tredjeplass fra NM i 2019, og på det tidspunktet vurderte juryen henne som svært god og hun har videreutviklet seg mye siden den gang.
- Vi gratulerer årets vinnere som alle er svært gode eksponenter for en bugnende og fristende frukt- og grøntavdeling. Dagligvarebutikkene gjør en viktig jobb med å spre inspirasjon og kunnskap til kundene, om hvordan frukt og grønt kan bli en enda større del av måltidsløsningene som spises hver dag hele året. Konkurransen er et viktig virkemiddel for å nå helsemålsetningen om «5 om dagen», og OFG ønsker å være positiv bidragsyter til ytterligere å skjerpe konkurransen butikkene imellom. Vi minner om at neste års konkurranse allerede er igangsatt, så her er det bare å fortsette det gode arbeidet som gjøres i butikk, avslutter Tandberg.
Heder, ære og premier til vinnerne ble utdelt av representanter fra juryen, på et arrangement i Oslo onsdag 20.oktober.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder

Dokumenter
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
