Universal Music Norge

Årets MGP-deltakere er klare - ELLA A, Atle Pettersen, Alessandra, Tiril, Rasmus Thall & JONE!

Del

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant Universal-artistene som er klare for delfinalene er ELLA A, Atle Pettersen, Alessandra, Tiril, Rasmus Thall og JONE.

 

ELLA A, også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans "La Luna"-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret Palácio das Artes som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017. Hun ser på Tromsø som sin hjemby.

I 2022 ga hun ut debutsingelen "Criminal". Låta, med de franske og brasilianske superstjernene Franglish, Xamã og JS O Mão de Ouro, ble soundtracket til den brasilianske filmen Me Tira da Mira, som hadde premiere i Brasil i mars i fjor.

Med singelen "Oh!" fortsatte Ella å blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose. På slutten av fjoråret var Ella blant hovedartistene på festivalen Paris Latino, og ga også ut en remiks av den brasilianske megahiten "Tudo OK" med den tidligere MGP-deltakeren Royane. Med låta "Waist" gir Ella et fyrrig stykke Brasil til det norske folk under andre delfinale 21. januar.

 

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa. 

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten «World On Fire», og nå er han klar for å stå på MGP-scenen igjen med "Masterpiece" under tredje delfinale 28. januar.

 

Alessandra er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden etter å ha fullført videregående. Hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og ville videreutvikle interessen for musikk. Fra hun var veldig liten begynte hun å synge, danse og lage mat sammen med moren sin til lyden av Frank Sinatra. Hun deltok i sin første sangkonkurranse da hun var 6 år og vant med ABBA-klassikeren "Dancing queen". Hun elsker å stå på scenen og føler at dette er stedet hun kan være seg selv. Alessandra har studert piano og har jevnlig sangundervisning hos en pedagog i Italia. Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI. Låta "Queen of Kings" handler om å tørre å være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet. Nå er Alessandra klar for første delfinale 14. januar.

 

Tiril, eller Tiril Andrine Beisland som hun egentlig heter, er klar for årets Melodi Grand Prix med låta "Break It"! Tiril er fra Lillestrøm og har holdt på med musikk og stått på scener i flere år allerede. I 2021 gikk hun ut fra LIMPI på Lillehammer etter et år med intens jobbing som låtskriver og artist, og har siden spisset fokus mot sitt eget artistprosjekt. "Break It" er Tirils første utgivelse og er skrevet av Emma Steinbakken, Emelie Hollow, Lars Rossnes og Benjamin Pinkus. Tiril er nå klar for tredje delfinale 28. januar.

 

Rasmus Thallaug (30) er en låtskriver, produsent og artist fra Tønsberg. Han går under artistnavnet Rasmus Thall, og har holdt på med musikk i 15 år. I MGP 2022 var han både produsent, medlåtskriver og pianist på kjæresten Faridas bidrag “Dangerous”. Nå er han tilbake i konkurransen med en låt han skal synge selv. Rasmus er barnebarnet til den kjente artisten Anita Thallaug, som deltok i samme konkurranse ved flere anledninger på 60-tallet. I år er det 60 år siden hun var den norske representanten i ESC med låta “Solhverv”. Nå er det barnebarnets tur til å stå på MGP-scenen, og det skal han gjøre med låta “Tresko”. Rasmus har skrevet den sammen med Farida og hans eldre storebror, Robin. Låta handler om broren og hverdagen hans etter en ulykke han ble utsatt for i 2010. Han fikk en isblokk i hodet og ble så nødt til å lære seg å gå på nytt. Rasmus har et nært forhold til begge brødrene sine, og det var nettopp Robin som har vært en musikalsk inspirasjon gjennom oppveksten. Rasmus er nå klar for første delfinale 14. januar.

 

JONE er klar for årets utgave av Melodi Grand Prix med låten "Ekko inni meg", en drivende og mystisk poplåt som bærer preg av urnorske toner og et dryss av klassiske MGP-elementer. Bak artistnavnet JONE finner vi 27 år gamle Jonas Nes Steinset fra Lier. Han debuterte i 2020 og har siden den gang blitt nominert til en Spellemann i kategorien festmusikk, samt mottatt gulltrofé for singelen "Eventyr". Jone er nå klar for andre delfinale 21. januar.

Nøkkelord

Bilder

Last ned bilde
Alessandra. Foto: NRK
Alessandra. Foto: NRK
Last ned bilde
Atle Pettersen. Foto: NRK
Atle Pettersen. Foto: NRK
Last ned bilde
ELLA A. Foto: NRK
ELLA A. Foto: NRK
Last ned bilde
Rasmus Thall. Foto: NRK
Rasmus Thall. Foto: NRK
Last ned bilde
JONE. Foto: NRK
JONE. Foto: NRK
Last ned bilde
Tiril. Foto: NRK
Tiril. Foto: NRK
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Ghost & Def Leppard, Paula Jivén, Lil Yachty, Daniel Caesar og SG Lewis!27.1.2023 10:54:09 CET | Pressemelding

Lyttefest for Metallicas nye album 13. april på kino verden over! Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt! Atle Pettersen klar for MGP med “Masterpiece” Sam Smith endelig ute med Gloria I 2022 ga Grammy-vinnende Ghost ut sitt femte album IMPERA. Albumet inneholder blant annet hitsingelen “Spillways”, som på under et år har blitt strømmet over 50 millioner ganger. Den gjensidige beundring mellom Ghost og Def Leppard har blitt godt dokumentert i intervjuer og et samarbeid mellom dem føles åpenbart. I går, torsdag 26. januar slapp “Spillways” med Joe Elliott som innslag. Siden debuten med singelen "What Are You Hungry For?" i 2021 har svenske Paula Jivén vært en følge med på. Allerede som 19-åring lager Jivén trollbindende original popmusikk, og hun har allerede klart å dyrke en helt enestående stemme som artist. Etter å ha gitt ut sin debut-EP "The Duality In Me" i 2022, går Paula inn i det nye året med kjempesingelen "Can We Talk About Me?". Høsten 2022 spilte Pa

Sam Smith endelig ute med Gloria27.1.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Etter suksessen med låten “Unholy” er Sam Smith klar med albumet Gloria. Albumet har før slipp solgt til gull i Norge og består av 13 nye låter som beskrives som et "coming of age"-prosjekt som gir håp og hjalp artisten selv gjennom mørke tider. Om albumet sier Smith: “Gloria got me through some dark times and was a beacon for me in my life,”, “I hope it can be that for you. Thank you for waiting so long”. Dette er deres første album siden Love Goes fra 2020 og gjestes av Ed Sheeran, Kim Petras, Jessie Reyez og Koffee. Smith jobbet på det nye albumet i Los Angeles, Jamaica og London, og har med seg blant annet norske Stargate som produsenter. I 2015 vant Sam “Record Of The Year” og “Song Of The Year” med låten “Stay With Me” og “Best New Artist” og “Best Pop Vocal Album” for In The Lonely Hour. “Unholy” er nominert til Grammy i kategorien “Best Pop Duo/Group Performance”. Seks år etter sin siste konsert i Norge, kommer superstjernen tilbake. 6. mai spiller Sam Smith for et utsolgt Oslo

Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt!26.1.2023 15:25:33 CET | Pressemelding

Jonathan Floyd ble på kort tid Norges nye pop-yndling. Med flere knallsterke og fengende låter, samt EP-en Heartbreaker under beltet, er han nå klar med ny musikk - “Chick fra LA“. Om den nye låten sier han: “Jeg ville lage en låt som gir folk samme følelse som når man ser en overspilt kjærlighets scene i en cheezy 80’s film“. Tross sin unge alder kan Floyd vise til over 10 millioner streams på Spotify, flere listinger på radio, Ukas Låt på P3 opptil flere gang og den gjeve prisen Årets Nykommer under P3 GULL 2021. Han var også med og kickstartet NRKs nye musikksatsing NRK-Scenen. Musikk har alltid vært en stor del av livet til Floyd og som liten gutt snek han seg inn i farens musikkstudio på loftet på verkstedet når han ikke var der. Og det var nettopp i dette studioet på verkstedet han fant sin retning i livet. Inspirasjon henter han fra helter som Michael Jackson, Unge Ferrari og The Weeknd, men også fra filmer. “Jeg tar mye inspirasjon fra filmer når jeg lager musikk. Historien i l

Lyttefest for Metallicas nye album 13. april på kino verden over!25.1.2023 15:16:47 CET | Pressemelding

Metallica and Trafalgar Releasing are excited to extend an open invitation to a worldwide listening party: the global premiere of Metallica’s forthcoming 12th studio album, 72 Seasons. For one night only on Thursday, April 13, 72 Seasons will be played in full in pummeling surround sound, exclusively for cinema audiences worldwide—with every one of the new songs featuring its own music video and exclusive commentary from the band. The result will offer fans an unforgettable night as they experience 72 Seasons first and fully on the eve of its April 14 release date. View a 72 Seasons – Global Premiere announcement video from Metallica HERE. Tickets for 72 Seasons – Global Premiere will be available beginning Thursday, March 2 at metallica.film. Preceded by the newly released album track “Screaming Suicide” and its brand-new lyric video, and first single “Lux Æterna” — hailed upon its November 28, 2022 release as “thundering, breakneck” (Billboard), “gut-punching” (Rolling Stone) and “bl

Atle Pettersen klar for MGP med "Masterpiece"23.1.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Atle Pettersen er klar for siste delfinale i MGP lørdag 28. januar med låten "Masterpiece", en hyllest til datteren. Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa. Atle har vært med i flere musikkonkurranser og fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010. Han har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekons

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom