Årets jordbærsesong 2018

- Årets norske sesong er godt i gang, og til St.Hans er det nok jordbær til alle i hele landet. Den knallvarme våren satte i gang modningen tidligere enn normalt, og ga oss en uvanlig tidlig start, men nå er vi tilbake til mer normale natte-temperaturer og en mer vanlig modning. I disse dager starter plukkingen i innlandet og vi ser store, fine og søte jordbær på vei ut i butikkene. Det er bare å glede seg, lover Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Norske jordbær har hatt en god oppvekst – det er derfor de smaker så godt
Vårt nordiske klima gir oss de deiligste, søteste bærene. Det er lange lyse dager og kjølige netter som gjør at modningstiden går relativt sakte og bærene får sin karakteristiske gode smak. Det dyrkes omtrent 10 ulike sorter for salg i butikk i Norge i år. Disse sortene velges ut for å passe optimalt til jorden og klimaet der de skal dyrkes, og for å strekke sesongen lengst mulig. Noen sorter kommer tidlig på våren, andre senere på sommeren. Smak og utseende er selvsagt også viktig når sortene velges ut.
Jordbær passer til alle dagens måltider
Det aller beste med jordbær er å spise dem som de er – direkte fra kurven. Men de kan også bidra til å gjøre alle dagens måltider sommerlige og fristende. Til frokost, på brødskiven eller på yoghurten sammen med noen knuste nøtter. Som deilig dessert i matboksen eller i en salat. Jordbær smaker nydelig sammen med spekemat og ost, og sist men ikke minst er sommerens kanskje aller beste dessert jordbær med is eller fløte. Alle liker hjemmelaget smoothie med jordbær, og vil du spise is hver dag, er det bare å fryse smoothien så har du verdens beste smooth-is.
Jordbær er godt for oss
I tillegg til at de smaker utrolig godt, har også kroppen glede av jordbær. De har et høyt innhold av vitamin C og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg er vitamin C viktig for hud, hår og immunforsvaret vårt. Jordbær er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og gir en god magefølelse. Det er altså ikke bare godt, med også nyttig å spise jordbær.
Nøkkelord
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du magevondt og forstoppelse i julen17.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Mange opplever å bli ekstra «stinne» etter julemåltidene. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) minner om at små justeringer – og litt mer grønt – kan gjøre en stor forskjell for fordøyelsen gjennom høytiden.
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
