Ungt Entreprenørskap Norge

Årets entreprenørskapslærer er Matthew Lynch – Høgskolen i Østfold

Del

I samarbeid med Virke kårer Ungt Entreprenørskap «Årets Entreprenørskapslærer 2021». Prisen går til den læreren som utmerker seg mest med entreprenørskap i skolen. Årets vinner er Matthew Lynch som er foreleser i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold. Gratulerer!

Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.

2021 har vært et utfordrende år for alle som jobber med undervisning. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne gi en utmerkelse på tampen av året til en person som har satt store spor. Årets vinner skiller seg ut med sitt brennende engasjement for entreprenørskapsfaget, og han har gitt ut en rekke publikasjoner om entreprenørskap i undervisning og entreprenørielt tankesett. Fra 2016 og frem til i dag har han vært lærer for over 100 studentbedrifter, og flere av disse studentene har startet egne bedrifteri etterkant. Han har også gründet egen bedrift.Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, lot seg imponere over vinneren. ­­– Det er imponerende å se hva Matthew Lynch har fått til og hvordan han jobber for å få mer arbeidslivsrelevans i utdanningen. Hans tunge akademiske bakgrunn og praktiske tilnærming til læring gjør avstanden mellom utdanning og arbeidsliv kortere. Jeg er ikke i tvil om at hans studenter vil ha en stor fordel og vil klare seg utmerket som innovatører og gründere. Det er også spesielt hyggelig at årets entreprenørskapslærer kommer fra høyere utdanning. Her tror jeg Ungt Entreprenørskap sin rolle som brobygger og bedre samarbeid med næringslivet har et stort potensial de kommende årene.

Se da vi overrasket Matthew med prisen. 

Juryen ble svært imponert over kvaliteten til de nominerte, og syns det var vanskelig å velge vinneren blant mange dyktige kandidater.Gratulerer også til Magnar Ellevold fra Nordøsterdal vgs i Innlandet for hans evne til å bygge gode relasjoner med elevene sine, og til Sissel Nordlund fra Hvam vgs. i Viken for hennes ubegrensede engasjement som mentor og forbilde for elevene. De får begge hederlig omtale fra juryen.

Viktig med støtte fra næringslivet

Det er 14. år på rad at Hovedorganisasjonen Virke og Ungt Entreprenørskap deler ut pris for «Årets Entreprenørskapslærer». Prisen går til lærere /forelesere som tilrettelegger for at elever og studenter kan videreutvikle sin nysgjerrighet, evne til å ta initiativ og beslutninger og til å samarbeide med andre for å skape nye løsninger.

Ivar Horneland Kristiansen, administrerende direktør i Virke ble imponert over årets vinner. – I Norge trenger vi mange flere private arbeidsplasser fremover, og da starter det med at studenter blir inspirert og tør å satse. Samarbeid med næringslivet er viktig slik at forretningsplanen treffer markedets behov. Vi i Virke er opptatt av at gründerbedrifter skal ha verden som marked, og da er det avgjørende viktig at det starter med lærere som Matthew, som inspirerer studentene.

I Ungt Entreprenørskap Norge er de også opptatt av tett samarbeid med næringslivet og hvor viktig dette er for elever og studenter. – Det er utrolig viktig for en organisasjon som Ungt Entreprenørskap å ha støtte fra partene i arbeidslivet. Vi har hatt med Virke på laget siden vi startet opp i Norge for 24 år siden, og med tanke på omstilling av norsk næringsliv for fremtiden har kanskje samarbeidet mellom skole og arbeidsliv aldri vært viktigere enn nå, avslutter Grete Nykkelmo.

 De nominerte til årets entreprenørskapslærer

Are Johannessen

Heggen vgs

Troms og Finnmark

Bengt Willy Stokvold

Kirkenes vgs

Troms og Finnmark

Brita Engeseth

Sotra vgs

Vestland

Magnar Ellevold

Nordøsterdal vgs

Innlandet

Margaret Smørholm og Tove Karin Mannes

Dalane vgs

Rogaland

Matthew Lynch

Høgskolen i Østfold

Viken

Paul Christoffer Hansen

Kongshavn vgs

Oslo

Sissel Nordlund

Hvam vgs

Viken

Vida Bekken

Frøya ungdomsskole

Trøndelag

Juryens begrunning

Årets nominasjoner var gjennomgående gode, noe som viser at det er utrolig mange som gjør en god jobb. Juryen var imponert over kvaliteten og synes det var vanskelig å skille mellom så mange inspirerende kandidater. 

Årets jury valgte å legge vekt på Norges behov for å skape nye arbeidsplasser og vinneren av Årets Entreprenørskapslærer 2021 bidrar til akkurat dette gjennom hans brennende engasjement for entreprenørskapsfaget. Vinneren har gått fra å være entreprenørskapsstudent til å undervise i faget og han motiverer studenter til verdiskaping og innovasjon både sosialt og økonomisk.  Han er opptatt av kreative prosesser og erfaringslæring gjennom hele studiene og oppfordrer studenter til å gå ut og teste ideene sine. Denne kandidaten viser på en glimrende måte hvordan utdanning kan få mer arbeidslivsrelevans.  Hans tunge akademiske bakgrunn og praktisk tilnærming til læring gjør at avstanden mellom utdanning og arbeidsliv blir kortere – og at studenter får kunnskap og erfaring til å klare seg som innovatører og gründere. Det er akkurat dette Norge trenger! 

Gratulerer til Matthew Lynch foreleser fra Høgskolen i Østfold.

Juryen bestod av

- Kristin Steien Bratlie, Leder innovasjon og entreprenørskap i Virke
- Marit Hagehaugen Evensen, Fagsjef Retail i Virke
- Bjarte Laa, elev Gol VGS (elevrådet, leder i egen ungdomsbedrift og deltatt på «leder for en dag»)
- Cathrine Jansen, Koordinator Ungt Entreprenørskap Norge

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Last ned bilde
Matthew Lynch
Matthew Lynch
Last ned bilde
Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge
Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge
Last ned bilde
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
Last ned bilde

Lenker

Om Ungt Entreprenørskap Norge

Ungt Entreprenørskap Norge
Ungt Entreprenørskap Norge
Forskningsparken, Gaustadalleen 21
0349 Oslo

https://www.ue.no/

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Følg pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ungt Entreprenørskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Kvinnelig student-gründer får internasjonal oppmerksomhet  15.7.2021 22:23:56 CEST | Pressemelding

Maria Wathne (26) ble i dag kåret til årets kvinnelige entreprenør «AmCham EU Female Entrepreneur of the Year Award» under EM for studentbedrifter i regi av JA Europe / Ungt Entreprenørskap. Maria studerer innovasjon på Høyskolen Kristiania i Oslo hvor hun er daglig leder i studentbedriften Paramate SB. I tillegg til oppmerksomhet, heder og ære får også Maria ett års mentoroppfølging fra AmCham.

Norske studenter til topps i Europa med revolusjonært garveri-middel15.7.2021 12:00:58 CEST | Pressemelding

Den norske studentbedriften Hjárni SB fra NTNU Ålesund fikk 3. plass i EM for studentbedrifter med et nytt bærekraftig og miljøvennlig garvemiddel. Den 15. juli på UNESCOs «World Youth Skills Day» ble Hjárni SB kåret til 3. beste studentbedrift i kategorien JA Europe Enterprise of the Year Main Awards, på Europas største entreprenørskapsfestival for elever og studenter i regi av JA Europe.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom