Ungt Entreprenørskap Norge

Årets entreprenørskapslærer er Matthew Lynch – Høgskolen i Østfold

Del

I samarbeid med Virke kårer Ungt Entreprenørskap «Årets Entreprenørskapslærer 2021». Prisen går til den læreren som utmerker seg mest med entreprenørskap i skolen. Årets vinner er Matthew Lynch som er foreleser i entreprenørskap ved Høgskolen i Østfold. Gratulerer!

Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.

2021 har vært et utfordrende år for alle som jobber med undervisning. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne gi en utmerkelse på tampen av året til en person som har satt store spor. Årets vinner skiller seg ut med sitt brennende engasjement for entreprenørskapsfaget, og han har gitt ut en rekke publikasjoner om entreprenørskap i undervisning og entreprenørielt tankesett. Fra 2016 og frem til i dag har han vært lærer for over 100 studentbedrifter, og flere av disse studentene har startet egne bedrifteri etterkant. Han har også gründet egen bedrift.Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, lot seg imponere over vinneren. ­­– Det er imponerende å se hva Matthew Lynch har fått til og hvordan han jobber for å få mer arbeidslivsrelevans i utdanningen. Hans tunge akademiske bakgrunn og praktiske tilnærming til læring gjør avstanden mellom utdanning og arbeidsliv kortere. Jeg er ikke i tvil om at hans studenter vil ha en stor fordel og vil klare seg utmerket som innovatører og gründere. Det er også spesielt hyggelig at årets entreprenørskapslærer kommer fra høyere utdanning. Her tror jeg Ungt Entreprenørskap sin rolle som brobygger og bedre samarbeid med næringslivet har et stort potensial de kommende årene.

Se da vi overrasket Matthew med prisen. 

Juryen ble svært imponert over kvaliteten til de nominerte, og syns det var vanskelig å velge vinneren blant mange dyktige kandidater.Gratulerer også til Magnar Ellevold fra Nordøsterdal vgs i Innlandet for hans evne til å bygge gode relasjoner med elevene sine, og til Sissel Nordlund fra Hvam vgs. i Viken for hennes ubegrensede engasjement som mentor og forbilde for elevene. De får begge hederlig omtale fra juryen.

Viktig med støtte fra næringslivet

Det er 14. år på rad at Hovedorganisasjonen Virke og Ungt Entreprenørskap deler ut pris for «Årets Entreprenørskapslærer». Prisen går til lærere /forelesere som tilrettelegger for at elever og studenter kan videreutvikle sin nysgjerrighet, evne til å ta initiativ og beslutninger og til å samarbeide med andre for å skape nye løsninger.

Ivar Horneland Kristiansen, administrerende direktør i Virke ble imponert over årets vinner. – I Norge trenger vi mange flere private arbeidsplasser fremover, og da starter det med at studenter blir inspirert og tør å satse. Samarbeid med næringslivet er viktig slik at forretningsplanen treffer markedets behov. Vi i Virke er opptatt av at gründerbedrifter skal ha verden som marked, og da er det avgjørende viktig at det starter med lærere som Matthew, som inspirerer studentene.

I Ungt Entreprenørskap Norge er de også opptatt av tett samarbeid med næringslivet og hvor viktig dette er for elever og studenter. – Det er utrolig viktig for en organisasjon som Ungt Entreprenørskap å ha støtte fra partene i arbeidslivet. Vi har hatt med Virke på laget siden vi startet opp i Norge for 24 år siden, og med tanke på omstilling av norsk næringsliv for fremtiden har kanskje samarbeidet mellom skole og arbeidsliv aldri vært viktigere enn nå, avslutter Grete Nykkelmo.

 De nominerte til årets entreprenørskapslærer

Are Johannessen

Heggen vgs

Troms og Finnmark

Bengt Willy Stokvold

Kirkenes vgs

Troms og Finnmark

Brita Engeseth

Sotra vgs

Vestland

Magnar Ellevold

Nordøsterdal vgs

Innlandet

Margaret Smørholm og Tove Karin Mannes

Dalane vgs

Rogaland

Matthew Lynch

Høgskolen i Østfold

Viken

Paul Christoffer Hansen

Kongshavn vgs

Oslo

Sissel Nordlund

Hvam vgs

Viken

Vida Bekken

Frøya ungdomsskole

Trøndelag

Juryens begrunning

Årets nominasjoner var gjennomgående gode, noe som viser at det er utrolig mange som gjør en god jobb. Juryen var imponert over kvaliteten og synes det var vanskelig å skille mellom så mange inspirerende kandidater. 

Årets jury valgte å legge vekt på Norges behov for å skape nye arbeidsplasser og vinneren av Årets Entreprenørskapslærer 2021 bidrar til akkurat dette gjennom hans brennende engasjement for entreprenørskapsfaget. Vinneren har gått fra å være entreprenørskapsstudent til å undervise i faget og han motiverer studenter til verdiskaping og innovasjon både sosialt og økonomisk.  Han er opptatt av kreative prosesser og erfaringslæring gjennom hele studiene og oppfordrer studenter til å gå ut og teste ideene sine. Denne kandidaten viser på en glimrende måte hvordan utdanning kan få mer arbeidslivsrelevans.  Hans tunge akademiske bakgrunn og praktisk tilnærming til læring gjør at avstanden mellom utdanning og arbeidsliv blir kortere – og at studenter får kunnskap og erfaring til å klare seg som innovatører og gründere. Det er akkurat dette Norge trenger! 

Gratulerer til Matthew Lynch foreleser fra Høgskolen i Østfold.

Juryen bestod av

- Kristin Steien Bratlie, Leder innovasjon og entreprenørskap i Virke
- Marit Hagehaugen Evensen, Fagsjef Retail i Virke
- Bjarte Laa, elev Gol VGS (elevrådet, leder i egen ungdomsbedrift og deltatt på «leder for en dag»)
- Cathrine Jansen, Koordinator Ungt Entreprenørskap Norge

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Matthew Patrick James Lynch vinner "Årets Entreprenørskapslærer 2021". Han er Førsteamanuensis, Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn ved Høgskolen i Østfold.
Last ned bilde
Matthew Lynch
Matthew Lynch
Last ned bilde
Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge
Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge
Last ned bilde
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke
Last ned bilde

Lenker

Om Ungt Entreprenørskap Norge

Ungt Entreprenørskap Norge
Ungt Entreprenørskap Norge
Forskningsparken, Gaustadalleen 21
0349 Oslo

https://www.ue.no/

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Følg pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ungt Entreprenørskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Maritimt kollagenpulver sikret seieren i NM Studentbedrift8.6.2022 14:17:13 CEST | Pressemelding

Spenningen var stor da vinneren av Norges Beste Studentbedrift ble kåret i regi av Ungt Entreprenørskap i dag. Bedriften som til slutt overbeviste juryen mest var studentbedriften MMEDS SB fra NTNU Ålesund. De tilbyr er et rent marint kollagenpulver laget av restråstoff fra hvitfisk. I to dager til ende har vi feiret studentinnovasjon og skaperglede, og 23 studentbedrifter konkurrerte i til sammen syv kategorier – og om å bli best i Norge. Studentene er vurdert gjennom pitching på scene, stands, intervjuer og forretningsplaner, og i tillegg har det vært nettverksbygging og faglig påfyll.

HC Sealift er Norges beste Ungdomsbedrift – de skal gjøre båtlivet tilgjengelig for alle3.5.2022 17:30:20 CEST | Pressemelding

HC Sealift UB fra Hvam videregående skole i Viken fylke gikk i dag helt til topps og ble kåret til Beste Ungdomsbedrift 2022 under NM Ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De imponerte juryen med sin mekaniske løftearm for rullestolbrukere som sørger for at det er enkelt å komme seg ombord i fritidsbåter på egen hånd. Vinnerne skal representere Norge under EM for ungdomsbedrifter i Tallin i Estland 12.-14. juli.

Ung og bærekraftig innovasjon: Fire norgesmestere i Ungdomsbedrift er kåret2.5.2022 21:49:17 CEST | Pressemelding

NM Ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap åpnet mandag 2. mai med festmiddag og utdeling av fire forhåndsjuryerte priser. Vinner av beste forretningsplan ble Code Red UB fra Kongshavn videregående skole i Oslo, vinner av beste regnskap var Roasted Krutonger UB fra Vadsø videregående i Troms og Finnmark, best på markedsføring var Solation UB fra Thora Storm videregående i Trøndelag og beste videopitch hadde Lucid Media UB fra Elvebakken videregående skole i Oslo

Sparebank 1 SMN og Sparebank 1 Nord-Norge tildeler utviklingsmidler til Ungt Entreprenørskap sitt økonomiprogram - “Sjef i eget liv!”6.4.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding

En viktig forutsetning for å ha et bra liv er å ha orden på privatøkonomien. Derfor er nå personlig økonomi inne i læreplanene i skolen, noe som har medført økt etterspørsel etter læremidler innen dette temaet. Ungt Entreprenørskap sitt program “Sjef i eget liv” for videregående skole skal nå pusses og tilpasses dagens behov, og Sparebank1 SMN og Sparebank1 Nord-Norge har gått inn som partnere og tildeler midler til prosjektet. Ved nyttår lanseres nytt og tilpasset program i personlig økonomi for videregående skole.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom