Lederne

Arbeidstakere pålagt økte strømutgifter

Del

Pålagt hjemmekontor gir lønnsreduksjon, gjennom at arbeidstakere får større strømregninger enn de ville fått i en normalsituasjon. – Det er uholdbart at arbeidsgivere og myndighetene skyver regningen over på de ansatte, sier Forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne.

Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Ingvartsen viser til at myndighetene i realiteten pålegger svært mange nordmenn å jobbe hjemmefra, samtidig som strømprisene er rekordhøye.

- Det er blodig urettferdig at det er vanlige folk som skal sitte igjen med svarteper som følge av de to krisene som rammer samtidig. Her er det åpenbart at det må komme en bedre form for kompensasjon for de som nå uforskyldt får skyhøye strømregninger.

Forbundslederen viser til at pålagt hjemmekontor medfører 8 timer mer «aktivt strømbruk», sammenlignet med når man jobber på sin vanlige fysiske arbeidsplass.

- Vi er altså i en situasjon hvor staten tjener uhorvelig mange milliarder ekstra som følge av de høye strømprisene. Samtidig opplever mange arbeidstakere at kjøpekraften reduseres. Det er blodig urettferdig at de nå også må betale enda mer i strømregning som følge av pålagt hjemmekontor.

Ingvartsen forventer at regjeringen og arbeidsgivere drøfter denne problemstillingen, slik at det kommer økt kompensasjon til arbeidstakere som har pålagt hjemmekontor, midt i en strømkrise.

- Regjeringens foreløpige kompensasjonsordning for strømkunder er for lav. Dette må kraftig forbedres for alle, og vi forventer også at arbeidstakere som har pålagt hjemmekontor blir et element i forbedringen av støtteordningene. Det er vanlige folks tur, og da må det følges opp med konkret politikk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
Last ned bilde
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. Foto: Fartein Rudjord.
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. Foto: Fartein Rudjord.
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom