Randstad

Arbeidsmiljøet viktigere enn lønn

Del
En "konkurransedyktig lønn" er det beste norske arbeidsgivere tilbyr i kampen om de gode hodene, viser Randstad undersøkelsen HR-trender. Det norske arbeidstakere derimot er mest opptatt av, er godt arbeidsmiljø. Bommer du her kan det bli vanskeligere å tiltrekke seg de riktige søkerne.
Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.
Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.

I Randstads undersøkelse blant 250 HR-ledere i Norge, troner lønn øverst på listen over de viktigste tiltakene for å tiltrekke seg de riktige kandidatene:

  1. konkurransedyktig lønn
  2. en attraktiv EVP (Employee Value Proposition – det arbeidsgiver kan tilby til deg ut over lønn)
  3. fleksible arbeidstidsordninger

Men det er ikke lønn som er viktigst for norske arbeidstakere, viser tidligere dybdeintervjuer med 4000 norske arbeidstakere. (Kilde: Randstad Employer Brand Research 2019.) Trivsel på arbeidsplassen er den viktigste faktoren, og det som tydelig skiller Skandinavia fra resten av verden. Lønn kan være viktigere for svært ettertraktede kandidater, men mye tyder på at arbeidsmiljøet likevel blir for lite vektlagt.

Totalen er viktigere

– Det er klart det å trives på jobb er viktigere enn lønn, sier Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen. – Lønnsnivået i Norge er relativt høyt, og de aller fleste bedrifter tilbyr en bra lønn. Kan du velge mellom et bra miljø og en bra lønn, eller en enda litt bedre lønn, er summen av de to første viktigere enn det ene.

Norske arbeidsgivere er blitt tryggere på at de klarer å tiltrekke seg de rette kandidatene, og anser merkevarebygging av bedriften som arbeidsgiver (employer branding) som mindre viktig. De mener at den største hindringen for å rekruttere de beste, er at de ikke kan tilby konkurransedyktig lønn, og at det er mangel på gode kandidater i markedet.

Fikk 280 søknader

For Grieghallen er situasjonen omvendt: – Vi har ikke problemer med å finne kandidater. Vi er så heldige at vi har en merkevare som alle i Bergen kjenner, og veldig mange i Norge også. Jeg tror vi tilbyr interessante arbeidsoppgaver, og er i en attraktiv bransje for mange å jobbe i. Det er ikke så mange etablerte aktører i konferanse- og kultursektoren, så alternativene er færre, sammenlignet med for eksempel IT-bransjen. Vi har nettopp hatt en rekrutteringsrunde med ekstremt mange søkere. Når du har 280 søkere på én stilling, er problemet å plukke ut den beste. Der fikk vi god hjelp fra rekrutteringsbyrået, sier Munch.

Om HR-trender

HR-trender 2019 er en rapport som gir innsikt i ulike faktorer som påvirker HR- og rekrutteringspraksis i Norge. Respondentene er HR-ledere fra 227 norske selskaper fordelt på ulike bransjer.

Hele rapporten kan lastes ned her

For kommentarer eller flere detaljer fra undersøkelsen, ta gjerne kontakt med oss:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.
Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.
Last ned bilde
Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.
Olav Munch, administrerende direktør i Grieghallen.
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Randstad er verdens største selskap innen fleksibel arbeidskraft og HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Selskapet håndterer daglig mer enn 600.000 arbeidstakere i 38 land, fordelt på 4826 kontorer, og omsatte i 2018 for 23,8 milliarder Euro. Randstad ble grunnlagt i 1960 av to studenter, er i dag børsnotert i Amsterdam og har hovedkontor i Diemen, Nederland. Se randstad.com.

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom