Arbeidslivet har tillatt altfor mye uakseptabel atferd altfor lenge
I kjølvannet av #MeToo-kampanjen har det vært mye fokus på seksuell trakassering i ulike bransjer, så vel som i partipolitikken:
- Vi har tillatt altfor mye uakseptabel atferd altfor lenge i norsk arbeidsliv, sier Camilla Lynne Bakkeng, fagleder i Akan kompetansesenter.
Handler om kultur
Mange av sakene viser at seksuell trakassering ofte skjer i arbeidsrelaterte drikkesituasjoner, noe som først og fremst handler om alkoholkultur:
- Det handler om å ha en bevissthet rundt egen alkoholkultur. Vi kvier oss ofte for å snakke om hva som skjer når vi drikker sammen, i fare for å bli oppfattet som festbremser, mener Bakkeng.
Avdekkingen av seksuell trakassering forsterker behovet for tydelige holdninger og en åpenhetskultur i arbeidslivet. Akan kompetansesenter etterlyser tydelige kjøreregler for hva som er greit og hva som er uakseptabelt i jobbrelaterte sosiale settinger, og hvordan uakseptabel oppførsel skal håndteres:
- Det avgjørende er å bygge en kultur der alle vet hvor grensene går. I tillegg må vi ha ledere som reagerer på og håndterer uakseptabel atferd, uttaler Camilla Lynne Bakkeng.
Nøkkelord
Kontakter
Camilla Lynne BakkengFagansvarlig/Seniorrådgiver
Tel:997 00 415Camilla.bakkeng@akan.noOda SjøvollKommunikasjonsrådgiver
Tel:97 111 678oda@akan.noOm Akan
Akan kompetansesenter – Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk.
Vi setter ledere og medarbeidere i stand til å forebygge og håndtere problematisk bruk av alkohol, narkotika, legemidler og spill.
Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon, som ble stiftet i 1963 og eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter.
Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo
- Gevinsten ligger i åpenheten -
Følg pressemeldinger fra Akan
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Akan
Nytt om navn: Ny ansettelse i Akans kommunikasjonsavdeling16.4.2024 09:40:24 CEST | Pressemelding
Akan kompetansesenter har ansatt Vilde Fagerland som ny kommunikasjonsrådgiver. Vilde hadde sin første arbeidsdag 8. april og overtar rollen etter Julie Sørensen Molvik, som har returnert til journalistikken.
Er januar fortsatt hvit?26.1.2024 08:00:00 CET | Aktuelt
Hvit januar går som en farsott. I følge alkovettorganisasjonen Av-og-til vurderte hele 1 av 4 å frivillig unngå å drikke alkohol i løpet av januar. Fenomenet er mer populært enn noen gang. Mange av oss har gått inn i det nye året med troen på at 31 hvite dager gir friskere hud, mer energi, bedre søvn, du blir slankere, sover som en sten og konto’n fylles opp. En drømmestart på året der altså og et kjempeskritt i retning årets sommerkropp.
Ny rapport: Mer risikofylt alkoholbruk blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte i Norge.24.1.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
En ny rapport fra FHI, på oppdrag fra Akan kompetansesenter, viser at risikofylt alkoholbruk er mer utbredt blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte. I tillegg viser rapporten at bruk av illegale rusmidler blant sysselsatte er nært forbundet med risikofylt alkoholbruk. -Dette er et viktig argument for at virksomheter bør ha en bevissthet til egen alkoholkultur i sosiale situasjoner og forebygger at deres ansatte blir en del av statistikken, sier Camilla Lynne Bakkeng, fag- og kommunikasjonsleder Akan kompetansesenter.
Åssiden videregående skole i Drammen er årets Akan-prisvinner.23.11.2023 13:30:00 CET | Pressemelding
MERK: Sperrefrist til 23/11, kl 13:30 Å jobbe med forebygging og håndtering av rus anses som attraktivt på Åssiden og skolen har lyktes med å gjøre holdninger og arbeidet kjent, for både ansatte og elever.
Julebordet er kanskje viktigere enn noen gang1.11.2023 11:20:53 CET | Aktuelt
av: Elisabeth Ege, direktør Akan kompetansesenter Festkomiteene på norske arbeidsplasser svinger seg om dagen, og har det sikkert hektisk. Det er mye som skal planlegges og organiseres, alt fra hvor dere skal ha julebordet, hva dere skal spise og hvor mange glass dere skal drikke. Det tradisjonsrike norske julebordet er kanskje viktigere enn noen gang.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom