NORCE

Åpner innovasjonssenter som skal sikre redusert karbonutslipp

Del

Tirsdag 23. november åpner DigiWells, et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI), ledet av NORCE. Senteret skal utvikle kunnskap og digitale løsninger som vil bidra til en konkurransedyktig Norsk kontinentalsokkel. Forskningen skal sikre økt lønnsomhet og reduserte karbonutslipp.

Erlend Vefring, leder for SFI-DigiWells. Foto: Rune Rolvsjord, NORCE
Erlend Vefring, leder for SFI-DigiWells. Foto: Rune Rolvsjord, NORCE

Senteret vil bli en samarbeidsarena for operatører, serviceindustri, offentlige myndigheter, forskningsinstitusjoner og akademia i Norge og internasjonalt.

Åpningen av SFI-DigiWells skjer tirsdag 23. november kl. 10.00, på Clarion Hotel Air, Stavanger. Samarbeidspartnere vil være til stede, og det blir videohilsener fra Forskningsrådet, Petoro, Olje- og energidepartementet og NORCE.

Mer effektiv boring – mindre utslipp

I DigiWells skal forskere og industripartnere utvikle mer effektiv boring av olje- og gassbrønner gjennom økt digitalisering og automatisering. SFI-senteret DigiWells skal utvikle nye og innovative løsninger som også sørger for lavere utslipp.

Målet med senteret er å utvikle ny kunnskap, metoder og innovative løsninger for å forbedre brønnleveranseprosessen ved bruk av digitalisering, nye sensorer, høyhastighets telemetri, automatisering og autonomi. Senteret vil bruke de nasjonale forskningsinfrastrukturene OpenLab Drilling og Ullrigg i Stavanger.

Neste generasjons spesialister

Resultatene fra senterets aktivitet vil muliggjøre innovasjon, forretningsutvikling og verdiskaping for det norske samfunnet. Videre vil senteret i samarbeid med universiteter utdanne neste generasjon spesialister som vil bidra til å implementere de oppnådde forskningsresultatene.

Senteret vil bli en samarbeidsarena for operatører, serviceindustri, offentlige myndigheter, forskningsinstitusjoner og akademia i Norge og internasjonalt.

Industripartnere: Equinor, AkerBP, ConocoPhilips, Wintershall dea, Lundin Energy, Total Energies, Kongsberg, Odfjell drilling og Sekal.

Forskningspartnere er: NORCE, Universitetet i Stavanger, NTNU, Universitetet i Bergen, University of Texas at Austin, Stanford University, TU Clausthal og UPV EHU.

SFI-senteret DigiWells (Digital Well Center for Value Creation, Competitiveness and Minimum Environmental Footprint) sine forskningspartnere har ledende kompetanse og ferdigheter innen petroleumsteknologi og boring og brønnkonstruksjon, så vel som dyp kunnskap innen digitalisering, maskinlæring og automatisering, inkludert programvareprototyping og kommersiell utvikling. Infrastruktur for å eksperimentere og teste ut løsninger er på plass med Ullrigg og laboratoriefasilitetene i OpenLab Drilling, eid av NORCE.

Kontakter

Erlend Vefring, leder for SFI-DigiWells (Digital Well Center for Value Creation, Competitiveness and Minimum Environmental Footprint)
Tlf: 900 39 606, e-post: erve@norceresearch.no

Bilder

Erlend Vefring, leder for SFI-DigiWells. Foto: Rune Rolvsjord, NORCE
Erlend Vefring, leder for SFI-DigiWells. Foto: Rune Rolvsjord, NORCE
Last ned bilde

Lenker

Om NORCE

NORCE
NORCE
Nygårdsgaten 112
5008 Bergen

56 10 70 00https://www.norceresearch.no/

NORCE er et forskningsinstitutt med stor faglig bredde og sterke kunnskapsmiljøer. Vi leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Våre løsninger svarer på sentrale samfunnsutfordringer og bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt.

Følg pressemeldinger fra NORCE

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NORCE på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NORCE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom