Volkswagen

Åpner for bestilling av Touareg eHybrid og Touareg R

Del

Volkswagen åpner nå for bestilling av det nye flaggskipet fra Volkswagen – Touareg, i to ladbare varianter; Touareg eHybrid og Touareg R. Disse vil kombinere enestående dynamikk med elektrisk effektivitet.

Nye Touareg R
Nye Touareg R
  • Nullutslipp i lokaltrafikk. Et batteri på 14,1 kWh netto (17,9 km kWh brutto) gjør det mulig å kjøre opptil 47 km helelektrisk. Kombinert rekkevidde på opptil 810 km.
  • Touareg eHybrid: Systemytelser på 381 hk (280 kW) med høyt nivå av standardutstyr.
  • Touareg R - kraftig ladbar hybrid. Systemytelser på 462 hk (340 kW), og 700 Nm dreiemoment. Touareg R blir den eksklusive og sporty nye toppmodellen fra Volkswagen, med elektrisk rekkevidde på opptil 46 km.
  • Intelligent elektrisk ytelse. Nye Touareg R har en utsøkt kombinasjon av ytelser og effektivitet.

Touareg nå tilgjengelig som ladbare hybrider

Nye Touareg er en av verdens mest moderne biler i sin klasse. Touareg følger nå i sporene til ladbare hybrider fra Volkswagen, etter Golf GTE og Passat GTE. Dette blir derimot de første firehjulsdrevne modellene i Volkswagens rekke av ladbare hybrider. Drivlinjen for Touareg R består av en V6 TSI bensinmotor 340 hk (250 kW), og en elektrisk motor med 136 hk (100 kW). Når begge enhetene yter maksimalt med en boost-funksjon, er systemytelsen 462 hk (340 kW), og dreiemomentet 700 Nm. Touareg eHybrid kommer med tilsvarende drivlinje, med 381 hk (280 kW) og dreiemoment 600 Nm.

Priser

Nå åpner Volkswagen for bestilling av to nye ladbare Touareg-modeller. De to variantene som vil tilbys i Norge, er en 3.0 V6 381hk TSI Elegance eHybrid og toppmodellen Touareg 3.0 V6 452hk TSI R. Priser er eks. frakt- og leveringsomkostninger på kr. 12.900,- (levert forhandler i Oslo).

Touareg 3,0 V6 381hk TSI Elegance eHybrid                                                                              924 400,-

Touareg 3,0 V6 452hk TSI R                                                                                                        1 065 800,-

Svært effektive og godt utstyrte modeller

De to SUV-modellene med firehjulsdrift, er svært effektive og sterke biler med svært høyt standard utstyrsnivå. Modellene får blant annet 4-soners klimaanlegg, «Innovision Cockpit» med digitale instrumenter, «Discover Premium» navigasjonssystem og et panorama soltak som kan åpnes. Touareg R får i tillegg det interaktive lyssystemet IQ. Light – LED matrix headlights.

Så sant batteriet har tilstrekkelig ladenivå, starter de nye Touareg ladbare hybridene alltid i det helelektriske «E-MODE». Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 14,1 kWh netto, (17,9 km kWh brutto) nok til å tilbakelegge en gjennomsnittlig jobbpendlerreise på opptil 47 km (WLTP) med null utslipp. Det er også mulig å kjøre elektrisk i opptil 140 km/h. Touareg har et effektiv regeneringssystem som gjør at batteriet også lades under kjøring når bremsene er aktivert. V6 motoren kuttes automatisk ved oppbremsing eller kjøring i nedoverbakker.

Forbruket for Touareg eHybrid er på 2.6l/100 km og 24.2 kWh/100 km. For Touareg R er forbruket på 2.7 l/100 km og 24.4 kWh/100 km (WLTP-verdier).

Første R-modell som ladbar hybrid

Begge modellene er trekksterke og bidrar til fleksibel bruk. Den kraftfulle drivlinjen med 700 Nm dreiemoment gjør at tillatt tilhengervekt er hele 3,5 tonn, noe som også håndteres i «E-MODE». Som verdens første ladbare hybrid kan Touareg R leveres med «Trailer Assist», altså assistert rygging med tilhenger. Touareg blir nå også tilgjengelig med «Travel Assist», og vil bli den første Volkswagen som kan tilby førerassistanse – både i lengderetningen og sideveis – helt opp til toppfarten på 250 km/h (elektronisk begrenset). Touareg blir også den første Volkswagen som kan kjøres automatisk in og ut av parkingsplass med «Park Assist» som styres via en fjernkontroll i en smartphone app. «Park Assist» blir tilgjengelig senere. Både «Park Assist» og «Trailer Assist» fungerer både med V6 bensinmotoren og i den elektriske E-MODE.

Det nye flaggskipet er utviklet av Volkswagen R, som tradisjonelt står for merkets mest sportslige modeller. Touareg R representerer et paradigmeskifte: Dette er den første R-modellen med plug-in hybriddrivlinje. Det er også første gang en hybrid er den kraftigste Volkswagenmodell på markedet.

Som alle Touareg-modellene, har den nye R-utgaven «4MOTION» permanent firehjulsdrift som standard. Kraftoverføringen går gjennom en åttetrinns automatgirkasse med «Tiptronic». En senterdifferensial med asymmetrisk fordeling av dreiemomentet (torsen) kan gi inntil 70% av drivkreftene til forakselen, og inntil 80% av kreftene kan leveres til bakakselen.

De nye ladbare hybridene Volkswagen Touareg R og Touareg eHybrid kommer på markedet fra januar 2021. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom