Glass og Fasadeforeningen

Åpen dør til Regjeringskvartalet

Del

Modum Glassindustri AS er blant Norges ledende produsenter av sikkerhetsglass. Gjennom et partnerskap med Rapp Bomek AS skal glassprodusenten levere sikringsprodukter til Regjeringskvartalet. – Norsk kvalitet når opp i konkurranse med hele Europa, sier daglig leder Henning Austad.

Henning Austad, daglig leder i Modum Glassindustri AS.
Henning Austad, daglig leder i Modum Glassindustri AS.

Modum Glassindustri ble etablert i Modum kommune helt tilbake i 1949. Bedriften har gjennom årene tilegnet seg høy kompetanse innen produksjon og bearbeiding av glass. Produktspekteret spenner vidt, men likhetstrekket er at de aller fleste produktene som ruller ut fra fabrikken er basert på laminert glass. Egenproduserte laminerte sikkerhetsglass med motstand mot innbrudd, brann, eksplosjoner og prosjektiler.

– Vår avtale om å levere sikkerhetsglass til Regjeringskvartalet har sin bakgrunn fra et tidligere samarbeid med Rapp Bomek AS. Toten-bedriften trengte en partner til å utvikle komplette sikringsløsninger til prosjektet og spurte oss om vi ville være med å utvikle produkter og løsninger, sier Henning Austad.

Moderne vindusruter kan ha mange funksjoner. Isolasjon, soldemping, lyddemping, antirefleks er noen eksempler. Legger vi til sikring får glassproduktet en kompleks oppbygging, som ingen egentlig ser.

– Vi har levert mye avansert sikkerhetsglass til offshore-industrien opp gjennom årene. Opparbeidet erfaring bruker vi på å utvikle produkter til andre type prosjekter. Den største utfordringen er nettopp å sikre at alle glassets funksjoner fungere samtidig og hvordan klare å lage et stabilt produkt. Gjennom omfattende tester, sammen med Sintef, i egen fabrikk finner vi til slutt løsningene vi skal levere. Vår lokale tilstedeværelse og deltakelse i produktutviklingen, samt oppføling av etter markedet, gir også viktige fortrinn for kundene.

LES OGSÅ: – Trygghetsruter kan ikke monteres av hvem som helst

 Tverrfaglig samarbeid

Rapp Bomek AS er altså Modum Glassindustri sin kunde og partner i prosjektet. Selskapet har sin opprinnelse i fusjonen mellom Rapp Pyrotec på Kapp og BoMek i Bodø. I fjor ble sikkerhetsleverandøren Milsec også en del av Rapp Bomek AS. Blant mye annet skal Rapp Bomek AS levere vinduer i forskjellige sikkerhetsklasser.

– Modum Glassindustri AS er gull verd for oss når vi utvikler disse produktene. I tillegg til kompetanse opplever vi en innovativ tilnærming og stå på vilje. Vi hadde ikke fått denne leveransen uten det tverrfaglige samarbeidete mellom oss, Modum og ikke minst Sintef, sier Roger Hjemberg, utviklingsansvarlig i Rapp Bomek AS.

Nøkkelord

Bilder

Henning Austad, daglig leder i Modum Glassindustri AS.
Henning Austad, daglig leder i Modum Glassindustri AS.
Last ned bilde

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen