Caritas Norge

Antallet som sulter fortsetter å stige

Del

Også i 2018 fortsatte antallet som sulter i verden å stige, ifølge en ny FN-rapport.

Fortsatt er det 821 milloner mennesker som sulter. Caritas ønsker både økte bevilgninger til landbruksbistand og økt kunnskapsoverføring.
Fortsatt er det 821 milloner mennesker som sulter. Caritas ønsker både økte bevilgninger til landbruksbistand og økt kunnskapsoverføring.

Lenge trodde man at målet om å utrydde sult innen 2030, slik FNs bærekraftsmål forutsetter, var innen rekkevidde. Men en ny rapport fra Food and Agriculture Organization (FAO), FN-organisasjonen for ernæring og landbruk, viser at vi for tredje år på rad går i feil retning. Ifølge de siste tallene var det i 2018 mer enn 820 millioner som sultet.

- Dette viser viktigheten av å fokusere på matsikkerhet også i norsk politikk. Regjeringens fokus på matsikkerhet er viktig, men den er ikke nok om den ikke følger med større bevilgninger enn det vi har sett så langt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg.

Klimaendringer viktig årsak

Som tidligere år peker FAO-rapporten "State of food security and nutrition in the world 2019" på klimaendringer som en viktig årsak til at antallet som sulter øker. Årsakene er blant annet forekomsten av mer ekstremvær, og utstrakt tørke i store deler av Afrika.

- Det er avgjørende at bistanden som går til Afrika også tar hensyn til behovet for tilpasning. Det er ikke slik at klimaendringene er noe som finner sted om ti år: De er her i dag, og noen av verdens fattigste småbønder trenger hjelp til å håndtere dem. Vel så viktig som større bevilgninger er det å jobbe for teknologioverføring og kunnskapsutveksling som gjør at småbøndene får tilgang på kunnskap som kan gjøre at de kan dyrke avlingene sine enda mer effektivt, sier hun.

Samtidig understreker generalsekretær Skretteberg viktigheten av å satse på yrkesopplæring som et verktøy for å bekjempe sulten.

- Det er kun når alle har en jobb at de kan fø seg selv og familien. For å nå målet om null sult innen 2030 er vi avhengige av å løsninger som gjør folk i stand til selv å skaffe seg mat, både i dag og hver dag framover.

Kontakter

Bilder

Fortsatt er det 821 milloner mennesker som sulter. Caritas ønsker både økte bevilgninger til landbruksbistand og økt kunnskapsoverføring.
Fortsatt er det 821 milloner mennesker som sulter. Caritas ønsker både økte bevilgninger til landbruksbistand og økt kunnskapsoverføring.
Last ned bilde

Om Caritas Norge

Caritas Norge
Caritas Norge
Storgata 38
0182 Oslo

+47 23 33 43 60http://www.caritas.no

Globale utfordringer – lokale løsninger

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norge ble opprettet 1952 som Norsk Katolsk Flyktningehjelp. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Styret er Caritas Norges øverste organ og blir valgt av rådsmøtet, hvor alle menighetene i Den katolske kirken i Norge har stemmerett. Les mer om Caritas Norges organisering i Caritas Norges vedtekter.

Følg saker fra Caritas Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Caritas Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Caritas Norge

Climate change: An insurmountable obstacle to achieving zero hunger?14.10.2019 14:33:10 CEST | Pressemelding

The Zero Hunger Conference 2019 gathers experts and practitioners on World Food Day, on October 16, to discuss solutions to the greatest dilemma in our time – sustainable food systems. After decades of decline, malnutrition began to increase in 2015, and more than 821 million people suffer from hunger in the world today. Ten years before the deadline, it is clear that the 2030 zero hunger target will not be achieved unless we manage to get back on track. The conference will last from 09.00 to 13.00.

Caritas gratulerer Abiy Ahmed11.10.2019 14:13:54 CEST | Pressemelding

Caritas Norge gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med tildelingen av Nobels Fredspris. Han får prisen for fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea, som markerte slutten på tiår med krig mellom de to nabolandene. - Det er all grunn til å applaudere tildelingen av fredsprisen til Abiy Ahmed. Fredsforhandlingene han forpliktet seg til i det han ble valgt til president endte i en avtale som avsluttet en lang og komplisert konflikt, sier generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg. Eritrea var i en føderasjon med Etiopia frem til 1993, da landet ble selvstendig etter 30 år med frigjøringskamp. Det brøt ut en grensekrig mellom landene fra 1998-2000. Fredsavtalen som ble signert i år 2000 ble aldri respektert av partene, og de to landene har befunnet seg i en «no war/no peace»-situasjon siden den gang. Da statsminister Abiy Ahmed ble tilsatt prioriterte han fredssamtaler med Eritrea, aksepterte den internasjonale Alger-avtalen fra 2000 og fikk dermed slutt på den lange